Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Różowa chce wspólnie wynajmować mieszkanie, ale opłaty za wynajem i życie nie dzielimy na pół, tylko ja mam płacić 2x więcej bo tyle więcej zarabiam.

#logikarozowychpaskow #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 1
spokojny-innowator-74: Zmień różową, bo będzie z czasem tylko gorzej. Jeśli ona chce więcej zarabiać, to niech poczyni ku temu kroki, a nie żeruje na innej osobie. Będziesz frajerem, jeśli się zgodzisz.

Jeśli byście wzięli ślub, to miałbyś przy rozwodzie na bank alimenty na byłą małżonkę.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
  • Odpowiedz
opłaty za wynajem i życie nie dzielimy na pół, tylko ja mam płacić 2x więcej bo tyle więcej zarabiam

@mirko_anonim: no to skoro ty masz płacić np. 70% kosztów to ona ma wziąć na siebie 70% pozostałych obowiązków - tak by była równowaga. Proste
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Wszystko zależy jaki jest między wami układ i jak duży jest rozjazd w waszych dochodach. Jeśli Tobie to przeszkadza, to po prostu z nią pogadaj że nie czujesz się komfortowo płacąc x2 i przegadajcie inne opcje.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jak dla mnie czeka Was rozmowa, w której musicie podliczyć obecne koszty życia jakie macie, możliwości finansowe by się nie okazało że jak zamieszkacie razem i stracisz pracę to od razu idziecie pod most. Jesli oboje dobrze zarabiacie ale Ty po prostu jeszcze lepiej to się jej nie dziwię że chciała taki układ zrobić bo jakbyście płacili po równo to ona by prawdopodobnie musiała dopłacać ponad swoje możliwości za to
  • Odpowiedz