Wpis z mikrobloga

@Pelne_Cierpienie: Nie wiem ja z piwami ale jak chodzi np. o wódki smakowe to z jednych sklepów smakują mi gorzej a z innych lepiej. Nie wiem czy to rzeczywiście kwestia sklepu, czy to że danego dnia jakoś gorzej mi po prostu wchodzi
  • Odpowiedz
@depresyjnydziad: To dobrze, że to tylko jakaś niedoróbka, bo moje prostackie kubki smakowe i tak nie wyczuwają takich drobnych niuansów.

@lunga Ano o tym kiedyś słyszałem chyba właśnie i to wyczaiłem, dzięki za przypomnienie. To już jest jakiś konkret. tak jak od kolegi @depresyjnydziad o ile to prawda, bo chyba tylko ten kto tam pracował, może wiedzieć?
  • Odpowiedz
@Pelne_Cierpienie: @lunga @MomonSan @depresyjnydziad @MAXIMUStheknight Oczywiście że tak jest - przemiał produktów tam jest tak wielki że negocjacja cen, zamówień i cała logistyka wygląda zupełnie inaczej niż dla reszty sklepów. Produkuje się dosłownie dla Biedronki i na różnych rzeczach się przycina wtedy - najlepszym tego dowodem są wręcz osobno zaprojektowane opakowania. Dosłownie nawet Coca Cola podlega temu a co dopiero piwa i reszta krajowych marek.
  • Odpowiedz
  • 0
Piwa z biedry zdecydowanie różnią się smakiem na ogromny minus. Zrobiłem kiedyś sobie blind test I mnie już nikt nie przekona że jest inaczej. Strzelam było to 3+ lat temu jakoś
  • Odpowiedz
No właśnie piwa np. nie mają tego logo biedry czy coś na etykiecie

@Pelne_Cierpienie: niektóre za to miały inną pojemność np. 550, albo butelki zwrotne magicznie zmieniali w bezzwrotne (szkło identyczne, tylko nadruk zamówili inny) np. Fortuna (tu po taniości, tylko inna literka serii: Z lub B).

Pozostałe są faktycznie standardowe, wtedy się nie rozróżni.
  • Odpowiedz
@Pelne_Cierpienie: Wujek kiedyś robił na ochronie w biedronce, dowiedział się że puchy typu 550 ml co kiedyś były to tylko dla Biedronki robione, a czy lepszej czy gorszej jakości to można się domyślić, zlew.
  • Odpowiedz
@Pelne_Cierpienie: Kojarzę, że tak było ale teraz doczytałem, że od kilku lat butelkują Jacka w innych miejscach również np. w Holandii i UK. Ale nadal destylacja i leżakowanie jest tylko w jednej destylarni w Tennessee więc produkt do rozlewania wszędzie jest ten sam.

@krzywy_kanister No z tym się zgadzam bo czasem patrze na daty na piwie - w Biedronce i Lidlu najczęściej są świeże. A już w Auchanie jakieś
  • Odpowiedz