Wpis z mikrobloga

Czy to prawda, że te piwa w Biedronce, niby są gorsze od tego co się dostaje w innych sklepach i jaki jest na to dowód? W końcu klepią tak samo bo mają tyle samo procent. Ma pan dowód?
No i czy np taki płaz tez ma wlasna jakosc?
#przegryw #biedronka #piwowarstwo #p--o #alkoholizm
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pelne_Cierpienie: Nie wiem ja z piwami ale jak chodzi np. o wódki smakowe to z jednych sklepów smakują mi gorzej a z innych lepiej. Nie wiem czy to rzeczywiście kwestia sklepu, czy to że danego dnia jakoś gorzej mi po prostu wchodzi
  • Odpowiedz
@MomonSan: No właśnie o wódach też słyszałem, ale może to tak jak @lunga napisał, że c-----o mogli przechowywać, np w zbyt gorącym miejscu czy coś? W tych biedrach często jest strasznie duszno na działach z wódami (pewnie dużo januszy się przewija i ich grzeje xd)

@MAXIMUStheknight chodzi mi o jedną markę, np. harnaś z biedry vs harnaś z lokalnego spożywczaka
  • Odpowiedz
@Pelne_Cierpienie: A i jeszcze czasami kwestia z którego faktycznie browaru.
Np. p--o Namysłów może być z browaru w Namysłowie albo z Żywca (gorsze, a częściej w marketach).
  • Odpowiedz
@Pelne_Cierpienie: każdy towar, tak samo p--o ma określone normy jakości, mamy p--o którego proces tworzenia przebiegł idealnie i takie gdzie doszło do zaburzenia, jednak p--o nadal spełnia normy jakościowe, choć bliżej dolnej normy. Takie p--o jest wykupowane przez np biedronkę (po niższej cenie) i robi się promocje 10+10 itp.
  • Odpowiedz
@depresyjnydziad: To dobrze, że to tylko jakaś niedoróbka, bo moje prostackie kubki smakowe i tak nie wyczuwają takich drobnych niuansów.

@lunga Ano o tym kiedyś słyszałem chyba właśnie i to wyczaiłem, dzięki za przypomnienie. To już jest jakiś konkret. tak jak od kolegi @depresyjnydziad o ile to prawda, bo chyba tylko ten kto tam pracował, może wiedzieć?
  • Odpowiedz
@Pelne_Cierpienie: no ja to wiem od osób co tam pracowały. Temat jest cichy, bo to nic nielegalnego, p--o nie jest bardziej szkodliwe, tylko przez jakieś zakłócenia w czasie produkcji nie spełnia wszystkich norm jakościowych, jakie stawia producent czy odbiorca. Dla takiej Biedronki to nie problem, robi z tego marketing. Sam kupuje na tych promocjach, choć czuć że smakuje gorzej niż to samo p--o z żabki, ale mi to nie przeszkadza
  • Odpowiedz
@Pelne_Cierpienie: @lunga @MomonSan @depresyjnydziad @MAXIMUStheknight Oczywiście że tak jest - przemiał produktów tam jest tak wielki że negocjacja cen, zamówień i cała logistyka wygląda zupełnie inaczej niż dla reszty sklepów. Produkuje się dosłownie dla Biedronki i na różnych rzeczach się przycina wtedy - najlepszym tego dowodem są wręcz osobno zaprojektowane opakowania. Dosłownie nawet Coca Cola podlega temu a co dopiero piwa i reszta krajowych marek.
  • Odpowiedz
  • 0
Piwa z biedry zdecydowanie różnią się smakiem na ogromny minus. Zrobiłem kiedyś sobie blind test I mnie już nikt nie przekona że jest inaczej. Strzelam było to 3+ lat temu jakoś
  • Odpowiedz
No właśnie piwa np. nie mają tego logo biedry czy coś na etykiecie

@Pelne_Cierpienie: niektóre za to miały inną pojemność np. 550, albo butelki zwrotne magicznie zmieniali w bezzwrotne (szkło identyczne, tylko nadruk zamówili inny) np. Fortuna (tu po taniości, tylko inna literka serii: Z lub B).

Pozostałe są faktycznie standardowe, wtedy się nie rozróżni.
  • Odpowiedz
@draki7: Ale co czułeś? Jakies wodniste niczym Harnold, czy smak inny? W jaką strone?
@wkto No byly te wieksze np Despy, ale to chyba nie tylko w biedrze szlo dostac. Innych chyba nie widzialem.
Ps ta fortuna to p--o? XD pierwsze slysze
  • Odpowiedz
@Pelne_Cierpienie: P--o to tam nic. Ja kiedyś na wykopie czytałem opinie, że Jacka Danielsa, którego w Tennessee po drugiej stronie oceanu rozlewają w setkach milionów litrów rocznie na wszystkie możliwe rynki świata akurat Biedronka też gorszego dostaje bo z innych źródeł lepszy w smaku xD
Ale fakt, że jak walną paletę z butelkami na słońce i to trochę tam poleży to będzie to miało wpływ na smak piwa czy w----y.
  • Odpowiedz
@Pelne_Cierpienie: Wujek kiedyś robił na ochronie w biedronce, dowiedział się że puchy typu 550 ml co kiedyś były to tylko dla Biedronki robione, a czy lepszej czy gorszej jakości to można się domyślić, zlew.
  • Odpowiedz
@Pelne_Cierpienie: Kojarzę, że tak było ale teraz doczytałem, że od kilku lat butelkują Jacka w innych miejscach również np. w Holandii i UK. Ale nadal destylacja i leżakowanie jest tylko w jednej destylarni w Tennessee więc produkt do rozlewania wszędzie jest ten sam.

@krzywy_kanister No z tym się zgadzam bo czasem patrze na daty na piwie - w Biedronce i Lidlu najczęściej są świeże. A już w Auchanie jakieś
  • Odpowiedz