Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@marsjanin2012

@pasta_alla_carbonara: wysylaja go tylko do nowych i duzych tramwajow, te stare to STAR z dzwigiem pamietajacym Gomulke zawsze? Ten dzwig to 8 mln o ile dobrze pamietam.

Z drugiej strony był też STAR, ale poruszyłem zdjęcie tak, że nic nie widać. Generalnie wyskoczył ostatni wózek ale ten Moderus to chyba zmodernizowana Skoda więc trochę waży
  • Odpowiedz
@witam12 o kurde a pamiętasz dlaczego przecież to był sztandarowy zakup którym się chwalili że będzie taki potrzebny? Z tego co pamiętam jakiś redaktor pytał dlaczego do wykolejeń tak często jadą te stare mini dźwigi. No łatwiej było nim podjechać i manewrować na pewno a ten wielki miał być tylko dla tramwaju Plus czy tych nowych skoda ogólnie. To jak teraz wybrnęli z tego po co był na sprzedaż?
  • Odpowiedz
@marsjanin2012: jest za duży
- za wysoki i nie mieści się pod wiaduktami przez to trzeba jechać naokoło spiesząc się na akcje, w gęstym ruchu
- za długi, w ruchu łatwo zahaczyć tyłem o cos przez zwis tylny
- za ciężki, musi mieć odnawiane pozwolenie na poruszanie się i chyba są jakieś mosty na które nie może wjechać
- potrzebuje dużo powierzchni i czasu do rozstawienia się
- plus wysokie
  • Odpowiedz
@witam12: i kto za taki zakup beknie? Pewnie odpowiedzialny tj ten puszysty, bo już nie żyje. Kilka mln strat, i tak nikt po niższej cenie go nie kupił jak rozumiem do dziś. Coś jak ten tunel średnicowy po remoncie w Warszawie że niby wagony piętrowe się nie mieściły? Ja pier...le. Miasto MEM. Wygląda fajnie ale to nie NYC, ciasna zabudowa, ulice projektowane często 100 lat temu, pełno płotków, słupków w
  • Odpowiedz