Wpis z mikrobloga

w klinice, której naganiacz działa na wykopie

@lukimukkki: albo nazwa kliniki i nick albo przestań aluzjami i niedopowiedzeniami robić komuś koło pióra. Mam wywalone na temat zabiegów medycyny estetycznej w temacie przeszczepów włosów, ale leczą mnie zielonki, które gardłują bez konkretów. Chcesz ustrzec innych przed swoimi błędami? Ok. To jasno powiedz gdzie te błędy popełniłeś, komu bezpodstawnie uwierzyłeś i kto ci obiecywał przemianę w księcia z bajki, która nie nastąpiła.
  • Odpowiedz
@lukimukkki: Przykre. Już niedługo każdy zabieg to bedzie rzut monetą czy trafisz na absolwenta zdalnej medycyny na kijowskim uniwersytecie medycznym czy innym KULu, a wszystko ku uciesze polaków, którzy aż pieją z radości że lekarzem można zostać z 30% z matury ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@lukimukkki:
Ale patologia, spotykałem się z przypadkami gdzie tych graftów było wyjmowane więcej, no ale chyba wszystkie były wszczepiane. Wtedy tył wyglada teoche slabiej, ale ogólna gestosc jest wieksza. Nawet tu na forum są takie przypadki. Ale jak można komuś wyjąć około 5-6 tysiecy graftow i nie wszczepić nawet połowy? Kryminał

Nie zgodzę się tylko, że 4 tysiące starczy na całą głowę, bo tym można pokryć tylko łysy przód i
  • Odpowiedz
@lukimukkki: Nie wiem ile jesteś po przeszczepie, ale wygląda na sam początek.

Strefa dawcza przecież zarasta, moja wyglądała dużo gorzej po pierwszych 3 miesiącach. Po co wrzucasz zdjęcie od razu po zabiegu? Wygląda tendencyjnie, a przecież dosłownie każdy, w każdej klinice wyglada minute po przeszczepie tak samo. Lepiej dodaj teraz zdjęcia z timestampem pod normalnym kątem, żebyśmy mogli zobaczyć wszyscy progres.

Gwarantuję Ci, że pierwsze miesiące wyglądają tak samo, nieważne
  • Odpowiedz
@dese: Wyjeli typowi ponad 2 razy więcej graftow niż wszczepili, a ty mu mówisz żeby ocenił efekty po 12 miesiącach. Ma oceniać efekt graftow wyrzuconych do kosza czy co?
  • Odpowiedz
A czy te ubytki w strefie dawczej nie są spowodowane tzw. shock loss? Wydaje mi się, że widziałem na reddicie ludzi u których po roku te ubytki były widoczne przy dłuższych włosach
  • Odpowiedz
@lukimukkki: Donor nie wyglada jakos super, ale pamietaj, ze to dopiero 2 miesiace - niektorym osobom rekonwalescencja zajmuje kilka miesiecy zanim donor wroci do poprzedniego stanu. Ja samemu robiac w 'hairmillu' 2 miesiace temu mialem na poczatku podobne przerzedzenia, ktore z czasem zaczely sie poprawiac, poczekaj jeszcze 1-2 miesiace i reevaluate. Co do graftow - bazujac na zdjeciach, ktore przeslales na Twoja glowe potrzeba minimum 3k-3,5k graftow, aby osiagnac dobry
  • Odpowiedz
@Redlix: Uważam, że:
1. Ciężko dokładnie i miarodajnie to policzyć
2. Pierwsze miesiące po przeszczepie są jakie są, dużo wątpliwości i rozkminek i łatwo kogoś oskarżać. Niech OP wrzuci zdjęcia z dokładnym czasem kiedy było zrobione.
  • Odpowiedz
@lukimukkki: Chłopie, jesteś po przeszczepie parę miesięcy. Jesteś sfrustrowany, ale podawanie danych osobowych i oskarżenia tego typu to jest paragraf. Jak za parę miesięcy będzie super efekt to pewnie zapadniesz się pod ziemię.
  • Odpowiedz
@dese: Może ciężko to policzyć dokładnie co do jednego, ale na pewno nie jest to te 2,5 tysiąca na jakie się umawiał.
W ogóle cała sprawa jest strasznie dziwna, bo skoro ktoś kto wyjmował grafty typowi z głowy nie wie ile ich wyjął, czyli po prostu tego nie liczył, to skąd ma wiedzieć ile zrobić otworów żeby te grafty włożyć?
  • Odpowiedz
To np. ja po zabiegu i to ja kilka miesięcy później. TRZEBA dać sobie czas na regenerację strefy dawczej. Uprzejmie proszę o komisyjne wrzucanie progresu, żeby wszyscy mogli widzieć postęp. Moja strefa dawcza wyglądała DUŻO gorzej od Twojej, a teraz wygląda tak, że nie ma śladu. Post jest naprawdę zniesławieniem. Za kilka miesięcy Twoja sytuacja będzie wyglądała zupełnie inaczej, ale wtedy już postów z updatem na 100% nie będzie ( ͡°
Mrukszachowy - To np. ja po zabiegu i to ja kilka miesięcy później. TRZEBA dać sobie ...

źródło: k1

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Mrukszachowy, ciągle jak ognia unikasz odniesienia do tego, że wyrąbaliście mi
dużo więcej włosów niż potrzeba, dużo więcej niż wynosi bezpieczna ilość, niż wyraziłem zgodę. W Twoim przypadku 4K to adekwatna ilość, bo miałeś pokrytą całą głowę, ja tylko przód. 4-6K w moim przypadku to włosy wyrzucone do kosza.

Włosy mogą co najwyżej zarosnąć tak jak w Twoim przypadku. Nic tu magicznie nie odrośnie. Przy 2,5K powinienem nadal mieć możliwość
  • Odpowiedz