Wpis z mikrobloga

Dzisiaj sobie tak trochę przypadkowo włączyłem Miasto 44. Ogólnie to jeden z najlepszych polskich filmów historycznych. Przede wszystkim realistyczny - ło jest tam chuop który się załamał zamiast nabijać licznik zabitych Niemców. Całkiem ciekawa nieszablonowa historia miłosna. Budżet mały ale niektóre sceny naprawdę wyszły. Jest kilka słabych momentów, ktoś tam wsadził dupstep, ktoś dał tę scenę pocałunku która była przerysowana chyba celowo ale jakoś niepotrzebna.
Jednak overall - dobry film wojenno-obyczajowy.
Scena końcowa z "Biedronką" to jedna z najlepszych ujęć jakie w życiu widziałem pod względem emocji jakie tam było czuć.
To powinna być solidna "7" na filmwebie ale Polacy się zesrali o kilka szczegółów.
Gdyby Netlix wziął Miasto 44, wrzucił tam amerykański dubbing, podmienił Warszawę na jakiś Paryż, to by był epicki film 📽️
#film #seriale #netflix #kino
Pompejusz - Dzisiaj sobie tak trochę przypadkowo włączyłem Miasto 44. Ogólnie to jede...

źródło: temp_file7617109134784906128

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pompejusz widziałem ten film dawno i wprawdzie nie wiele pamiętam ale ogólnie to prawda, jeden z lepszych polskich „dzieł” historycznych. Ale jak to w tych naszych filmach oczywiście cała uwaga skupiona na tle a nie historii która zresztą jest prosta jak budowa cepa.
  • Odpowiedz
@Pompejusz: Byliśmy na tym w kinie na wycieczce klasowej. Gdyby nie te śmieszne wstawki z dubstepem, ta odjechana scena z pocałunkiem i na siłę amerykańskie mega efekty specjalne to byłby naprawdę świetny film. A tak to typowy przeciętniak, 6/10 imo.
  • Odpowiedz