Wpis z mikrobloga

Pytanie od tych co ogarniają xtb. Jako że kurs #euro jest najniższy od 2018 roku i trochę będzie trzeba poczekać na jakiś sensowniejszy kurs wymiany (no, chociaż te 4,35 PLN) postanowiłem założyć tam konto, bo gdzieś rzuciło mi się w oczy, że wypłacają odsetki w euro od niezainwestowanych środków, coś na zasadzie lokaty. Przez pierwsze 90 dni 3,1% w skali roku, potem zaś 1,55%- lepiej tak niż żeby leżało odłogiem.
Wrzuciłem kilka dni temu na początek 4000 euro ale nigdzie mi nie pokazuje że cokolwiek urosło. Zgodnie z tym co piszą, gdy pieniądze pojawiły się na koncie to nie należało nic robić :

Nie wymagamy podjęcia żadnych działań - oprocentowanie wolnych środków inwestora aktywowane jest automatycznie dla wszystkich klientów dysponującymi niezainwestowanymi środkami na rachunku

Wie ktoś w czym rzecz ? A może liczone to jest np. raz na tydzień albo co miesiąc ?

#xtb #gielda #oszczedzanie #inwestowanie #lokaty
Adek92 - Pytanie od tych co ogarniają xtb. Jako że kurs #euro jest najniższy od 2018 ...

źródło: xtb

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Adek92: oni te środki inwestują w rynek krótkoterminowych obligacji europejskich. Sami biorą wieszy procent a oddają mniejszy. Klient sie cieszy.

Ja w Saxo wchodzę sobie za darmo do funduszu Fidelity o mi wypłaca tyle co trzeba
  • Odpowiedz