Aktywne Wpisy

straszny_cham +1349
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Fiutin +421
Pamięta ktoś jeszcze Discmana? Jak zakolak namieszał HRówie pętem w dupie, że jej kręgosłup pękł? XD
#afera #kiedystobylo #heheszki
#afera #kiedystobylo #heheszki
źródło: temp_file4559455159489570495
Pobierz

Pokój dziecioka w proszku, ale się nie wtrącam. Niech działają we trzech.
Ja się boję.
Jakieś rady od prawdziwych ojców i mam?
#ciaza #porod #bombelek #dzieci
I dasz radę, powodzenia :)
Pierwotnie chciałam zrobić CC, ale wiem jakie to może mieć konsekwencje dla mnie i dla gryzocycka, więc ustaliliśmy z lekarzem, że póki co decyduję się naturalnie, ale jak coś to jedziemy na CC.
@Matylda_Megara: facet przy porodzie jest kluczowy. Stanowi element chaosu. Nigdy nie wiadomo, co zrobi.
Zachowa zimną krew? Zemdleje? Zacznie płakać, śmiać się, krzyczeć? Przywali komuś w papę?
Nie wiadomo.
Więc najlepiej robić wszystko zgodnie z dobrymi praktykami i być miłym dla rodzącej.
I dla własnego dobra, wjeżdżając na porodówkę, mówisz lekarzowi głośno i wyraźnie, że NIE ZGADZASZ SIĘ NA KŁADZENIE SIĘ NA BRZUCHU I WYCISKANIE DZIECKA
@Matylda_Megara: trochę późno, ale jak moll pisze, jeśli wchodzisz w fazę porodu, to dobrze jest mieć kogoś przy sobie, żeby mógł podejmować racjonalne decyzje i w razie wu nie dać wjechać personelowi sobie na głowę. Ja miałam chłopa i doulę.
Było też tak, że weszła jakaś połóżna po porodzie i jechała po mnie, że nie umiem karmić. A doula ją opierdzieliła, żeby mi dała spokój :) Chłop
Dwa razy miałam indukowany, jedyne co mogę polecić to ćwicz ćwiczenia oddechowe, bardzo pomagają
powodzenia!
To jest bardzo niebezpieczne i urazowe dla rodzącej. Żałuję że przed pierwszym porodem nikt mi tego nie powiedział, przy drugim byłam mądrzejsza i
@moll: co? xd
Przy normalnym porodzie dziecko podczas skurczu partego przemieszcza się do wyjścia i minimalnie cofa. Dzięki temu kanał rodny się rozciąga i główka nie rozrywa matki od środka. Mięśnie mają czas, by się odpowiednio przygotować na przejście dziecka.
Ale jeśli lekarz na skurczach partych kładzie się na brzuch i blokuje dziecku możliwość tego ruchu w tył, to masz mniej fajnie. Jest to mocno urazowe, kiereszuje wszystko,
Mi też, ale to był szpital przyjazny dziecku. I faktycznie był przyjazny TYLKO dziecku xD i w takiej chwili nie myślisz. U mnie było ryzyko cesarki ( jestem mała i drobna, dziecko było duże), bali się że główka nie przejdzie albo się zaklinuje. Co nie zmienia faktu, że to s-----------o, że brak świadomej odmowy jest uważany za przyzwolenie do takich