Wiem, że będzie to trudne do przełknięcia, ale niestety niektórym statkom będziesz musiał pozwolić zatonąć. Będę takie, które znikną z twojego horyzontu szybciej, niż się pojawiły. Będą takie, których latami nie będziesz mógł pozbyć się ze swojego portu. Będą takie, których nie zdołasz w nim zatrzymać. Będą takie, w które będzie warto włożyć czas i uwagę. Będą takie, które nie zasłużą na nic. Przyjdzie moment w twoim życiu, w którym będziesz musiał zmierzyć się z tym, że ludzie czasami odchodzą. I pomimo tego, że od lat będziesz wiedział, że to robią, będą razy, które zranią cię szczególnie. Będziesz musiał zmierzyć się z tym, że nie zawsze znajdą się racjonalne wytłumaczenia. Będziesz musiał zmierzyć się z tym, że ktoś tak po prostu wybrał, choć wszystko wskazywało na to, że chce być w twoim życiu. Będziesz musiał zmierzyć się z brakiem, którego ciężaru nie chciałeś nigdy poznać. Będziesz musiał puścić liny, które uporczywie trzymasz, a potem miesiącami leczyć rany, które zostawiły na twoich rękach. Będziesz musiał pożegnać się na odległość. Będziesz musiał spojrzeć ten ostatni raz. Będziesz musiał to wszystko po prostu przyjąć. Będziesz musiał się zgodzić. Będziesz musiał pozwolić niektórym odejść, a potem nigdy więcej nie pozwolić im wrócić.
@niewidka: Przypadkowo trafiłem na ten wpis...idealnie opisuje moją obecną sytuację. Ostatnio właśnie musiałem pozwolić odpłynąć statkowi, którego nie chciałem wypuszczać z mojego portu. Boli cholernie ale wiem, że za kilka miesięcy sobie podziękuję.
@niewidka: W obu przypadkach, brzydko mówiąc: śmieci same się wyniosły. Tobie również tego życzę, ale samo nic nie przyjdzie i trzeba wziąć sprawy w swoje ręce.
#polskie zdania
Mam nadzieję, że każdy Twój dzień będzie odrobinę lepszy od poprzedniego.
Dziękuję. Coś tam działam sobie powoli do przodu.