Aktywne Wpisy

pyszniarz +43
Od jakiegoś czasu noszę przy pasku gaz pieprzowy — widocznie, bez chowania. I powiem Wam jedno: ludzie inaczej patrzą. Widać, że wzbudzam respekt, zwłaszcza u tych, co zwykle są zbyt pewni siebie albo zaczynają szukać zaczepki.
Dzięki temu czuję się pewnie, wiem, że w razie czego mam czym się obronić. Nie muszę się bać, że ktoś będzie próbował mnie zastraszyć czy narzucać mi swoje zdanie. To ja mam kontrolę nad sytuacją.
Wiem, że wielu
Dzięki temu czuję się pewnie, wiem, że w razie czego mam czym się obronić. Nie muszę się bać, że ktoś będzie próbował mnie zastraszyć czy narzucać mi swoje zdanie. To ja mam kontrolę nad sytuacją.
Wiem, że wielu

źródło: img
Pobierz
#nieruchomosci #gospodarka #gielda Jak to możliwe, że w Polsce obecnie najlepiej rozwijają się proste zawody, jak budowlaniec czy pracownik dyskontu? Dlaczego płace w tym sektorach stają się coraz wyższe w porównaniu do stanowisk specjalistycznych?
Trzeba cofnąć się do 2015-2016 r. kiedy wdrożony zostaje program 500+. Jest to rodzaj koniunktury na kredyt: Państwo zadłuża się, a obywatele dostają socjal i wydają go na podstawowe potrzeby (ponieważ program obejmuje
Trzeba cofnąć się do 2015-2016 r. kiedy wdrożony zostaje program 500+. Jest to rodzaj koniunktury na kredyt: Państwo zadłuża się, a obywatele dostają socjal i wydają go na podstawowe potrzeby (ponieważ program obejmuje
No i kolejny problem… wentylacja. Gdy w trakcie budowy rezygnowałem z rekuperacji nie byłem świadomy że do prawidłowo działającej wentylacji grawitacyjnej będe potrzebował okna z nawiewnikami. Teraz gdy otworzę okno jest ciąg prawidłowy, natomiast gdy okna są szczelne, wieje od komina do komina (jeden z kominów jest w łazience i to nim powietrze jest wyprowadzane, natomiast nawiewa salonie i w pokoju), czasem zaciąga też smród z kanalizacji. Jest jakiś sposób żeby rozwiązać ten problem bez dziurawienia okien?
@DorodnyTucznik: wycięcie części uszczelki na górze okna
Odpowietrzenie jest odprowadzone do kominka dachowego (kominek dachowy co prawda jest niedaleko komina głównego ale gdy sprawdzałem w którą stronę biegnie tam powietrze to wylatuje ono z budynku). To jest inny temat do którego też kutfa nie mam siły, gdyż z każdej rury kanalizacyjnej nawiewa powietrze do domu, z wentylacji kanalizacji wywiewa i za uja nie wiem którędy to powietrze wpada.
@darek-jg poważnie?
https://sklep.darco.pl/nawietrzak_no110a_ml_z_anemostatem_i_filtrem_bialy.html
zastanawiam się tylko czy to zda egzamin i czy nie będzie przesadnie zimno.
ps. sugerujesz że jak zrobie dziurę e ścianie to nie będzie zaciągało z kanalizy ?
Rozwiązania:
1. Nawietrzaki w oknach
2. Nawietrzak w takiej postaci https://wentylacja24.pl/wentylacja/czerpnie-i-wyrzutnie-zewnetrzne/czerpnie-i-wyrzutnie-scienne/nog
3. Jak masz jakieś pomieszczenie techniczne to filtr, wentylator nawiewny plus nagrzewnica elektryczna
Na dachu mam dachówkę z
Edit: jeżeli masz grzejnik, to np. nad grzejnikiem.
Mając te rury możesz płynnie przeskoczyć do rekuperacji.