Wpis z mikrobloga

@zalozyc_bukmacherke_w_afryce: Kościół Katolicki ma wady jak każda duża instytucja, ale sam w sobie nie jest zły. To co odrzuca to powszechność, 95% katolików odziedziczyło wyznanie w spadku, a nie z wiary, przez co znalezienie tego co w KK jest dobre wymaga dużego wysiłku i zaangażowania.

1 Kor 7, 13-14 "13 Podobnie jeśli jakaś żona ma niewierzącego męża i ten chce razem z nią mieszkać, niech się z nim nie rozstaje!
  • Odpowiedz
@zalozyc_bukmacherke_w_afryce: mówią innym jak mają żyć, a sami tego nie przestrzegają. Wtryniają się do polityki, a sami płacą śmieszne podatki i wykorzystują swoje przywileje by ich unikać (na cele religijne, 99% zniżki na ziemię, fundusz koscielny opłacający ZUS, utrzymywaanie uniwersytetów teologicznych, prsez państwo)
  • Odpowiedz
@zalozyc_bukmacherke_w_afryce: nigdy (przynajmniej odkąd pamiętam) jakoś specjalnie w boga nie wierzyłem, i chyba jedyne momenty kiedy się do niego zwracałem to szukając klocków lego w mixie. Już jako dzieciaki chodziliśmy za kościół, bo mama kazała wyjść, na bierzmowaniu już wiedziałem że nie wiem po co to biorę, ale że za darmo to uczciwa cena, to poszedłem.
Takim jednym mocnym momentem, który chyba raz na zawsze zakończył sprawę, był pogrzeb mojego
  • Odpowiedz
@zycie_w_Jezusie, @n_____S

Macie rację, zwracam honor, zweryfikowałem swoją wiedzę :)
Biblia o tym wprost nie mówi, ale logika na to wskazuje, gdyż Żydzi, którzy nie uznają Jezusa jako mesjasza, wypatrują mesjasza najprawdopodobniej w postaci nowego arcykapłana po odbudowaniu świątyni jerozolimskiej a tu według prawa żydowskiego musiałby to być żyd. Dla chrześcijan taka osoba oczywiście byłaby bardzo jasnym kandydatem na antychrysta.
  • Odpowiedz