Wpis z mikrobloga

@Czaajnik to to jeszcze nic mordo… Ja mam swój prywatny plac za domem, normalnie stoi brama itd tylko nie zawsze ja zamykam. I wyobraź sobie że ludzie są już beszczelni do tego stopnia że Ci wjadą na posesję, zablokują garaż i idą XD i c---a możesz zrobić XD bo jak zamkniesz bramę to mogą wzywać policję i skarżyć na przywłaszczenie mienia XD
  • Odpowiedz
@Czaajnik: u mnie wszystko już było, ochrona śledząca delikwenta po kamerach i czytnikach kodów żeby pukać do mieszkania i kazać w---------ć, wywiezienie auta lawetą, babka prawniczka wywieszająca tabliczke że opłata za parkowanie na jej miejscu 400zł/h czy coś w tym stylu, zastawianie auta i pobieranie "okupu" za jego uwolnienie itp itd xD
  • Odpowiedz
  • 1
@villager wywiezienie auta lawetą akurat by mi pasowało. Tylko pewnie by się to skończyło większymi problemami dla mnie niż dla osoby korzystającej z mojego miejsca
  • Odpowiedz
@Czaajnik jak parkują z niewiedzy to moze tabliczka w wiadocznym miejscu, ze miejsce prywatne i proszę nie parkować.
Jak mają w dupie to poza blokadą nic nie zrobisz.
Ja mam to szczęście, że miejsce obok chodnika, który nigdzie nie prowadzi i czasem na nim stanę, jak zajmą. Wkładam za szybe kartkę, ze miejsce prywatne i proszę przeparkowac. Zdarza się to na tyle rzadko, że szkoda mi nerwów na użeranie się z
  • Odpowiedz
@Czaajnik ja mam mały dość blok 15 mieszkań i się wszyscy znamy. Jak mi ktoś z zewnątrz zaparkuje na moim miejscu to staję prostopadledo niego z tyłu, tak że po lewej i prawej ma samochody sąsiadów, z przodu płot, a z tyłu mój samochód. Sąsiedzi wiedzą do kogo dzwonić w razie czego. A delikwent z reguły 15 minut trąbi, a potem zdesperowany zaczyna dzwonić i próbować mnie znaleźć. Sytuacja zdarza się
  • Odpowiedz
@Czaajnik: może i nie miejsce prywatne, ale u mnie na osiedlu ludzie stawiają wiadra i pachołki na drodze obok swojej posesji i dziwnym trafem to działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

pod blokiem na miejscach prywatnych blokady działają, ale nie zawsze - jeśli są na przykład 2 miejsca prostopadłe do drogi obok siebie i mają wąski słupek, ludzie potrafią wjechać pomiędzy i zająć w sumie dwa miejsca
  • Odpowiedz
u mnie na osiedlu ludzie stawiają wiadra i pachołki na drodze obok swojej posesji i dziwnym trafem to działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@peli7: ostatnio widziałem takie słupki jak szukałem miejsca, stały normalnie na drodze gdzie nie ma żadnej koperty. Przy drugim okrążeniu w poszukiwaniu miejsca w-------m je w krzaki
  • Odpowiedz