Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witajcie wszyscy, anonim żeby nikt z roboty nie powiązał faktów ten tego no.

Jestem w dość dużym dylemacie zawodowym:
Pracuję obecnie ze świadomością, że moje stanowisko za kilka miesięcy przestanie istnieć - mam bardzo przyjemną pracę, 99% z domu i wypłata jest zadowalająca, ale niestety wszystko co dobre szybko się kończy.
Mam dwie możliwości (w sumie to 3) i nie wiem kompletnie co wybrać:
1. Mam nagraną robotę w innym dziale w tym samym korpo - wyższa wypłata (+20%), HO zostaje tak samo, pracy będzie więcej i będzie bardziej wymagająca.
2. Mam też 99% szans na inną robotę (inne korpo, inne stanowisko) z polecajką - wyższa wypłata (+40%), HO tylko 2 razy w tygodniu, stanowisko dość wysoko w szczeblu więc dochodzi też większy stres.
3. Wykorzystać kilka miesięcy na bezrobociu żeby odpocząć.
Kilka czynników:
Źle się czuje w nowych miejscach i przy nowych ludziach, nie umiem wyłapać flow otoczenia, skręca mnie z bólu jak jestem pośród ludzi.
W opcji 2 muszę się mijać się z osobą której nie trawię, która prawdopodobnie obróci pół firmy przeciwko mnie. Dodatkowo dojazd 3 razy w tygodniu po 25km przez same centrum powiatowego
W opcji 1 zatrudnienie jest bardzo płynnym tematem, w każdej chwili może być "restrukturyzacja" i redukcja stanowisk. Dojazd 35km autostradą prawie pod samą firmę.

Co byście wybrali?

#pracbaza #korpo #korposwiat #przegryw #wygryw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach