Wpis z mikrobloga

@CzeczenCzeczenski: a czego ten prostaczek się spodziewał? Że ludzie wrócą do życia na poziomie ruskiego bagna? Że ciągnie ich do stylu życia rodem z ZSRR? I Ficoł i Orban sobie przesrali tym że (tak jak nasz brązowy kolega) już nawet przestali udawać

Kto zwiedzał i pamięta Słowację z początku wieku (kto jadł prawdziwą studencką, kupował złote bażanty, demanovka i batony bananowe) ten wie jaki postęp zrobił ten kraj dzięki unii
  • Odpowiedz
Kto zwiedzał i pamięta Słowację z początku wieku

@Grzesiok: Jeździłem bardzo często na Słowację na przełomie wieków. Ostatnio pojechałem tam po długiej przerwie i nieco się rozczarowałem, bo oni mentalnie są nadal w latach 90-tych
  • Odpowiedz
@CzeczenCzeczenski: wybrali proruskiego premiera a teraz są zdziwieni że jest proruski. Co oni myśleli, że tylko sobie żartował. Oby Polacy nigdy nie byli tacy głupi i tych naszych konfederusków do koryta nie wpuścili.
  • Odpowiedz
@Grzesiok: Jaki postęp? 15 lat temu Słowacja była znacznie bogatsza od Polski, a dzisiaj jest o 20 proc. biedniejsza. PKB na mieszkańca 80 proc. polskiego, średnia pensja niższa o 500 euro. Nawet Rumunia prześcignęła juz Słowację.
  • Odpowiedz
@Grzesiok
To oni tam na Słowacji nie wiedzieli kogo wybierają?
Zresztą kiedyś miałem kumpele co wyemigrowała za miłością na Słowację, może uda mi się ja spytać.
  • Odpowiedz
Kto zwiedzał i pamięta Słowację z początku wieku (kto jadł prawdziwą studencką, kupował złote bażanty, demanovka i batony bananowe) ten wie jaki postęp zrobił ten kraj dzięki unii

@Grzesiok: to nawet na Słowację jechać nie trzeba, wystarczy sobie przypomnieć jak i nas było 20 lat temu, a jak jest dzisiaj. Dwa dziady chcieli by ze swoich państw zrobić taki p--------k jakim była Ukraina za Kuczmy czy Janukowicza, tfu.
  • Odpowiedz