Wpis z mikrobloga

Czy Twoim zdaniem, podczas rozmów pokojowych rosji, ukrainy i innych stron negocjacji, m. in. przez naszych rządzących, powinny również toczyć się zakulisowe rozmowy, aby Polska stała się 51 stanem USA? 

#ukraina #wojna #rosja #usa #trump
Pokojowa - Czy Twoim zdaniem, podczas rozmów pokojowych rosji, ukrainy i innych stron...

źródło: temp_file5813245887016218107

Pobierz

.....

• Zdecydowanie Tak. 57.0% (114)
  • Raczej Tak. 5.0% (10)
  • Raczej Nie. 4.0% (8)
  • Zdecydowanie Nie. 26.0% (52)
  • Nie wiem, trudno powiedzieć. 8.0% (16)

Oddanych głosów: 200

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pokojowa: No wiesz, według sporej części rosjan (celowo z małej) oraz propagandy kremlowskiej nieoficjalnie dokładnie tak jest od kiedy wojska radzieckie opuściły terytorium naszego kraju ( ͡° ͜ʖ ͡°) Podobno jesteśmy pod amerykańską okupacją, ale fajna ta okupacja Taylor Swift oraz inne światowe gwiazdy grają koncerty, są pełne półki w sklepach od sklepów z jedzeniem i drogerii po sklepy z ubraniami, meblami, samochodami, nie ma kartek
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Ja sie tam nie znam. Jestem zwyklym szarakiem, ale na chłopski rozum w PRLu czytając historie o tamtych czasach, to mieliśmy swój przemysł ciężki, a na licencji włoskiej klepaliśmy swojego fiata i inne marki, były huty i elektrownie, a to tamtem okres przedstawia nam sie jako wielka tragedie dla naszego narodu i potworną okupacje, przeczytałem też konstytucje Polski (na polskiej stronie sejmu jest udostępniona, moge podlinkować później) i tam
  • Odpowiedz
@Cztero0404: A nasi politycy, to nie Polacy, a polskojęzyczni idioci, to kur widac, a i nikt sie do Sejmu nie dostanie bez uzyskania co najmniej 5% poparcia, a to bardzo trudno osiągnąć bez zasobów (pieniędzy, mediów)
  • Odpowiedz
@Cztero0404: A te firmy zachodnie też ciężko zindefikować, bo sie kryją za spólkami-córkami. Łudze sie caly czas, że nie i chce mi sie rzygac jak o tym pomyśle, ale my jesteśmy kolonią. Nie jesteśmy niepodlegli
  • Odpowiedz