Mam problem z nowym kompem (laptop). Korzystam przez WiFi (nie mam możliwości trwałego korzystania przez kabel), i ogólnie wsyztsko spoko ale skacze ping do jakiś p--------h wartości, tzn. Gdy gramy w Ligę to potrafi skakać ping do 600. Próbujemy z niebieskim dojść z tym do ładu. Na drugim laptopie śmiga normalnie i szybkość to 2,4Gb/s, a w tym nowym 650 mb/s. Mamy światłowód bodajże 650mb z Playa (więc w ogóle wtf, dlaczego na starym kompie jest taka wysoka wartość). Gdy sprawdzaliśmy jakość połączenia przez kabel to wsyztsko git, ping stabilny.
Próbujemy wszystkiego, ale oboje jesteśmy laikami w tym temacie, więc to taka metoda prób i błędów (poradniki oglądamy itp). Wydaje nam się że problem tkwi w laptopie a nie z internetem, bo jeszcze niedawno mieliśmy starego laptopa na którym połączenie było stabilne i nie było takich akcji (przy korzystaniu z dwóch jednocześnie)
Czy ktoś jest w stanie coś podpowiedzieć co można zrobić? W ustawieniach itp.
Korzystam przez WiFi (nie mam możliwości trwałego korzystania przez kabel), i ogólnie wsyztsko spoko ale skacze ping do jakiś p--------h wartości, tzn. Gdy gramy w Ligę to potrafi skakać ping do 600.
Próbujemy z niebieskim dojść z tym do ładu. Na drugim laptopie śmiga normalnie i szybkość to 2,4Gb/s, a w tym nowym 650 mb/s. Mamy światłowód bodajże 650mb z Playa (więc w ogóle wtf, dlaczego na starym kompie jest taka wysoka wartość). Gdy sprawdzaliśmy jakość połączenia przez kabel to wsyztsko git, ping stabilny.
Próbujemy wszystkiego, ale oboje jesteśmy laikami w tym temacie, więc to taka metoda prób i błędów (poradniki oglądamy itp). Wydaje nam się że problem tkwi w laptopie a nie z internetem, bo jeszcze niedawno mieliśmy starego laptopa na którym połączenie było stabilne i nie było takich akcji (przy korzystaniu z dwóch jednocześnie)
Czy ktoś jest w stanie coś podpowiedzieć co można zrobić? W ustawieniach itp.
#pomocy #komputery #laptopy
Tu może być rozwiązanie
Wejdź na stronę producenta
Pobierz drivery
Usuń te które masz obecnie
Zrestartuje kompa i wygraj nowe
Tak btw.
Skoro mówisz, że wszystko po aktualizowane to mogło się stać tak, że te sterowniki okarty sieciowej po prostu coś źle się zainstalowały
Jak nie to będziemy myśleć dalej :)