Wpis z mikrobloga

#film #filmnawieczor
Jeden z moich ulubionych zwrotów akcji w historii kina. Chłop wmawia rodzinie, że leci w kosmos ratować świat, a tak naprawdę cały czas siedzi nawalony za regałem w salonie. Chyba trzeba sobie odświeżyć tę perełkę kinematografii, to już ponad 10 lat...
potatowitheyes - #film #filmnawieczor
Jeden z moich ulubionych zwrotów akcji w histor...

źródło: 54259.4

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mdx91 wez mnie nie doluj ()

@WielkiNos byl zajebisty, ale niestety troche przeintelektualizowany. Co zresztą czesto bywa tez zarzutem u nolana (prestiz, tenet).
Pomimo skupienia i zrozumienia wyjaśnienia jest ono tak zagmatwane w calosci do filmu, ze mimo, iż rozumie sie zakonczenie to zostaje ono odarte z emocji.
Nie przezylem tego jak powinienem, a w intelstelarze udalo sie nolanowi idealnie uzyskać równowagę pomiedzy naukowym belkotem, a
  • Odpowiedz
@Breges: typ poleciał w kosmos, wleciał w czarna dziurę i cywilizacja z przyszłości przeniosła go do czterowymiarowej przestrzeni gdzie mógł się cofnąć w czasie i obserwować córkę zza regału z książkami XD
  • Odpowiedz
@erebeuzet: dla mnie największym problemem tego filmu jest brak poczucia zagrożenia na Ziemii, no coś im zżera plony i jest słabo, skończy się jedzenie. Ok rozumiem, ale jakie jest rozwiązanie? Ano zabieramy siebie i swoje roślinki na obcą planetę i może jakoś to będzie! Ja się pytam, a skąd pewność, że nie zabierają problemu ze sobą itd.
  • Odpowiedz
no coś im zżera plony i jest słabo, skończy się jedzenie. Ok rozumiem, ale jakie jest rozwiązanie? Ano zabieramy siebie i swoje roślinki na obcą planetę i może jakoś to będzie! Ja się pytam, a skąd pewność, że nie zabierają problemu ze sobą itd.

@MatPL1122: jeśli mnie pamięć nie myli to nie był główny problem. Problemem była wyjałowiona ziemia i wszędobylski piasek + zaraza, po prostu powolna śmierć flory na
  • Odpowiedz
@MatPL1122: tam chyba doktorek wyjaśniał, że zaraza żywi się azotem a tego jest cała masa w glebie i powietrzu. W kosmosie można oddychać bez azotu, więc plaga może być ograniczona. Do tego dochodzą susze i niekontrolowane burze piaskowe niszczące uprawy.
  • Odpowiedz
@QoTheGreat: nie możesz zrobić atmosfery z czystego tlenu to jest prosty przepis na katastrofę, wszystko spłonie po prpstu, jedna iskra i nie ma niczego bo będzie się paliło jak szalone. @Grzesiek_astronaut2 no z tego co zrozumiałem to ten piach itd. Był skutkiem umierania plonów i to rośliny w skrócie jadalne były dotknięte zarazą, ale to są szczegóły jednak.
Chodzi mi o zaproponowane w tym filmie rozwiązanie, lecimy w totalnie
  • Odpowiedz
@Mdx91: Ta końcówka była przerażająca i cudowna zarazem. Niesamowicie ktoś to wymyślił. Ależ to musiałby być dramat dla ojca, że w końcu widzi córkę, a ta umiera ze starosci. Ten film to arcydzieło. Jeden z absolutnie ostatnich wybitnych filmów w historii kina. W ostatnich 10 latach jest ogromna posucha i już nie robią arcydzieł.
  • Odpowiedz