Aktywne Wpisy

Skallagrimsson +29

MaxWalonkoo +57
Wakacje z dziewczyna i teściowa to jest jakiś dramat, nie polecam XD
Jesteśmy w górach i oni nigdzie nie chcą iść, żarcie wybierają pod brata dziewczyny. Idziemy tam gdzie brat dziewczyny chce. Śpię do 11? Dramat, to nic że codziennie wstaje o 6:50 i chciałbym chociaż raz się wyspać. Bolał mnie brzuch? No to źle bo nie miałem humoru. Chce posiedzieć sam w sypialni? Źle bo nie siedzę z nimi, a jak
Jesteśmy w górach i oni nigdzie nie chcą iść, żarcie wybierają pod brata dziewczyny. Idziemy tam gdzie brat dziewczyny chce. Śpię do 11? Dramat, to nic że codziennie wstaje o 6:50 i chciałbym chociaż raz się wyspać. Bolał mnie brzuch? No to źle bo nie miałem humoru. Chce posiedzieć sam w sypialni? Źle bo nie siedzę z nimi, a jak

No 11 GW to bardzo dużo! Na morzu to będzie stabilniejsze niż na lądzie, ale nadal to wiatr. Ciekawe ile energii będą w stanie wyprodukować.
Elektrownie cieplne mają minimum technologiczne na 40-60%, tylko nie wiem, jaki czas jest potrzebny, żeby przejść od minimum do maksimum. Zimny start to 8h, do tego coś mamy w gazie, coś w szczytowo pompowych i jeszcze budujemy. W sumie wygląda to lepiej,
@i-marszi: XD chciałbym. Zwykle w trakcie coś sie wysypie, jakie ACO, palniki nie chca palić bo stałeś w rezerwie 30dni etc. :)
Nie znam się aż tak bardzo, wkleił to ze strony PSE. Mam nadzieję, że uda się jakoś te problemy rozwiązać. Może rezerwy rotacyjne? Tak, żeby nie było przestoi po 30 dni?
A może w ogóle da się jakoś zgazować ten węgiel, co jest 2 km pod ziemią i na powierzchni spalać gaz, zamiast wydobywać węgiel ;) Wtedy mamy gazu na 500 lat!
Nie wiesz nic, a zgrywasz eksperta. Zaraz może mi zrobisz wyklad o przepaliwowaniu i funkcjonowaniu KSE XD
Gdzie zgrywam eksperta? Wklejając informacje ze strony PSE wraz z linkiem do tych stron? Czy może zgrywam eksperta pisząc, że nie znam się tak bardzo? Wiem, robiąc emotkę przy zgazowaniu węgla pewnie!
Weź się naucz czytać i rozumieć!
Wanda Wasilewska razem UB i NKWD stawali na ch*ju żeby sfałszować wybory i uzyskali wynik gorszy od miernot z PiS, a ty to sprzedajesz jako mandat do zawłaszczenia państwa? Ha tfu pajacu.