Wpis z mikrobloga

Warto w 2k25 pchać się w Saaba 9-3 (po prostu mi się podoba), chcąc przeznaczyć na niego około 30k, a jego celem ma być robienie za codzienny dupowóz?
#samochody #saab #motoryzacja
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@t4il: Saab splajtował w 2008 roku o ile się nie mylę. Ty chcesz wydać 30K na samochód, którego nie produkują od dwóch dekad? Może jeszcze taki który był trzymany pod chmurką, a jego właściciel napisze że był garażowany, a mieszka w bloku. Powodzenia.
  • Odpowiedz
@t4il: jak masz 30k to kup za 20, zostaw dychę na naprawy i będziesz zadowolony. Ja tak zrobiłem ze swoim 2.8t v6 9-3 2005 i polecam, mega auto
  • Odpowiedz
@t4il: ss czy og? Miałem oba i to jest choroba, później kupuje się te saaby, remontuje, jak jakaś sekta. Czyli warto.
(Dużo części pasuje od opla, więc nie ma tragedii, wszystkie wady są dobrze znane, jak się podoba to można brać.)
  • Odpowiedz
  • 1
@t4il: finansowo pewnie nie :p ja do dziś wzdycham za swoim SS którego zamieniłem na xc40. Jak to latało... Dla radochy jeśli złapiesz bakcyla warto
  • Odpowiedz
@t4il: Jak w przypadku wszystkich starych samochodów, nawet jak trafiasz dobrze utrzymany egzemplarz, to co jakiś czas będą go trawić drobne usterki.
Warto sprawdzić stan konserwacji podwozia i nawet jak nie będzie rdzy to szykować się na wymianę, silnik może działać idealnie ale warto sprawdzić czy świece nie mają śladów oleju, jeśli mają to należy uszczelnić głowice.

Drobne usterki warto naprawiać samemu
  • Odpowiedz