Wpis z mikrobloga

Zmiany podatkowe administracji Trumpa.

Wszystkich zarabiających poniżej 360k rocznie czekają podwyżki, natomiast najbogatszy 1% społeczeństwa czekają spore obniżki.

Czyli odwrotnie jak obiecał, zaskakujące ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Big Pharmie pierwszego dnia prezydentury zdjął limity cen wprowadzone przez Bidena i przyładowo insulina miala limit $35 a teraz cena znowu sięga $540.

https://www.ajmc.com/view/trump-reverses-some-biden-drug-pricing-initiatives-potentially-impacting-medicare-costs

Tak się wali w c---a konserwatywnych wyborców bez mydła, którzy wierzą że miliarder będzie antysystemowy, nawet po tym jak już raz był prezydentem i udowodnił, że nie jest xD Topkek

#usa #ciekawostki #bekazprawakow #neuropa #podatki #polityka
jegertilbake - Zmiany podatkowe administracji Trumpa. 

Wszystkich zarabiających poni...

źródło: un57yyiqmree1

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 17
@jegertilbake

Najważniejsze że lewactwo piecze xD Prawactwo i wszystkich innych zresztą też zacznie piec (oczywiście poza korporacjami i oligarchami), ale zwali się to na Bidena czy coś się wymyśli żeby trumpoidy dalej klaskały uszami.
  • Odpowiedz
Amerykańskie firmy sprzedaja te same leki w EU znacznie taniej niz u siebie xD

@jegertilbake: Co ty gadasz, na reddicie przekonują, że w USA drogie leki bo są lepszej jakości. Normalnie mówie ci Novo Nordisk może i sprzedaje w Danii Ozempic za 10% tego co w USA ale to jakiś odpad jest i woda z kałuży, premium produkt leci do stanów. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@jegertilbake Ja widze linka i jedna jaskółka wiosny nie czyni. W google wpisuje insulin price increased USA i nic nie wyskakuje a GPT chat drapie sie po glowie i tez nie wie o co cho. W twoim artykule też nie ma nagłego wzrostu cen insuliny z 30 do 300 dolców.
  • Odpowiedz
  • 3
@dziacha: macie references pod artykułem

@Desire22 nie pisalem o 300 usd tylko 540. Tyle kosztowala zanim Biden zrobil price cap, musiałabyś poszukac osobno info o max cenie przed zmianami, ale na 90% jestem jej pewny bo matka dziecka nagrywała filmik ze nie stac jej na to dla dziecka
  • Odpowiedz