Aktywne Wpisy

beroslaw +14
Pierwsze 8x8 na próbę.
Od dłuższego czasu szukałem sposobu na ekspozycję minifigur. Zrobiłem ramki ale efekt końcowy mi się nie podobał. A i wyszło na to że i tak nie mam gdzie ch zawiesić.
Male dioramy wydawały się spoko ale zbytnio nie wiedziałem jak się za to zabrać i jakie założenia przyjąć. Z pomocą przyszedł bricklink który teraz ma mały konkurs na takie dioramy. Z tym że ja mam inne cele. Nie
Od dłuższego czasu szukałem sposobu na ekspozycję minifigur. Zrobiłem ramki ale efekt końcowy mi się nie podobał. A i wyszło na to że i tak nie mam gdzie ch zawiesić.
Male dioramy wydawały się spoko ale zbytnio nie wiedziałem jak się za to zabrać i jakie założenia przyjąć. Z pomocą przyszedł bricklink który teraz ma mały konkurs na takie dioramy. Z tym że ja mam inne cele. Nie

źródło: temp_file323133555745480220
Pobierz

źródło: 1000009841
Pobierz
Serio, jako społeczeństwo stajemy się narodem pijusów, małpie scieżki przy każdej bocznej ścieżce i miliony sprzedawanych małpek dziennie to nie jest przypadek. W dodatku naród ten już jest tak zniewolony tym narkotykiem, że nie widzi problemu z zamykaniem sklepu w niedziele, gdzie moge np. kupić uszczelkę do spłuczki, która mi się zepsuła nieoczekiwanie, ale potrzebuje mieć absolutny dostęp do alkoholu o każdej porze dnia i nocy, w każdy dzień roku, na każdej ulicy. Pamiętam ten skowyt gdy w ogóle poruszono np. temat usunięcia alkoholu ze stacji benzynowych albo żeby nie można było sprzedawać alkoholu w godzinach późno nocnych. Dosłownie jakby im chcieli zabrać dostęp do podstawowego artykułu codziennego użytku bez którego nie da się życ i jest ważniejszy od jedzenia.
Ktoś powie, że w czym mam problem? Ktoś chce to pije, ktoś nie chce to nie pije. Otóż mam problem bo ci pijacy włóczą się po moim otoczeniu, częśc z nich jest agresywna, część głośna, część niszczy mienie, śmiecą, a dziesiątki tysięcy z nich jeździ, będąc nachlanymi, samochodami, zapychają SORy itp itd.
Ps. nie jestem żadnym nawróconym alkoholikiem, nie jestem nawet abstynentem, bo pewnie z 2-3 razy w roku zdarzy mi się wypić nieduże ilości alkoholu. Po prostu widzę, jak miliony osób chleje na umór i jaki ma to wpływ na moje życie. Do tego zamieniają się jakby w sekte, która atakuje każdego ktokolwiek ten problem, nawet w najbardziej spokojny i wyważony sposób, podniesie.
#uzaleznienie #takaprawda
źródło: 1500-a407b3b3504b474b45b0326e74fbd5d5479a73af
Pobierz@Syn_Tracza: To jest najgorsze.
Pić trzeba umieć.
@Syn_Tracza: dokladnie tak. Najbardziej śmieszy właśnie używanie argumentu wolnej woli wobec alkoholików xD
A ten kraj jest pełen pijących, nieszczęśliwych ludzi.
@Syn_Tracza: Mi zarzucają to samo. Nie byłem nigdy uzależniony i nikt mnie nie nawracał. Sam dochodziłem do pewnych wniosków i samodzielnie sięgałem po książkę Allena Carra lub podkastów Rutkowskiego lub kanału Sekielskiego, żeby się utwierdzać w swoim przekonaniu. Od 7 lat nie wypiłem nawet piwka, bo tak naprawdę a-----l nigdy mi nie smakował a dla towarzysta pić nie będę bo
@Maly_Jasio: No i... ma resveratol. Co prawda śladowe ilości, a dużo większe jego ilości możemy spożyc nie pijąc alko, ale już jest jakiś powód by pić regularnie. No bo wiesz, wtedy pijesz "troszke" i "dla
@muaddib443: Z racji pracy przy komputerze codziennie robię sobie kilkudziesięciominutowy spacer, a czasami dwa. Niedaleko mnie jest jedna sciezka pomiędzy przystankiem tramwajowym a osiedlem, prowadząca przez nieoświetlony "zagajnik", która potrafi w 2 dni od uprzątnięcia być zawalona wieloma dzisiątkami butelek. Do tego widze tendencje, że zamiast tych najmniejszych,
@Syn_Tracza: gowno prawda, kiedys pilo sie duzo wiecej. Duzo mlodych osob nie pije wcale lub bardzo sporadycznie
@pilkarskiswir: Tak, oczywiście.
źródło: spozycie-alkoholu-polska-wykres
PobierzChociaż tylko tak sobie gdybam. Bo po prawdzie to na który kraj Europy nie spojrzysz to ludzie chleją
@Maly_Jasio: no i całym procesem produkcyjnym, jakością surowców, kosztami, dbałością o finalny produkt XD ale poza wszystkim, to nie różni się niczym
@Maly_Jasio: nie no już nie popadaj w skrajności.. wina się od siebie bardzo różnią i daleko im do zwykłego napoju z winogron w smaku. Nie bez powodu wino bezalkoholowe to nie jest zwykły napój winogronowy, tylko jest
@Syn_Tracza: terapeuci Cie nienawidza. odkryles prosty sposob jak rzucic chlanie. wlasnie uratowales miliony osob rocznie, ktore niestety nie slyszaly o Twojej radzie.
@Syn_Tracza: skąd ty się kaznodziejo urwałeś? Cały tag zasrany takimi wpisami jak twój,