Wpis z mikrobloga

Jak komuś też od czasu przejęcia #upc przez #play Internet wariuje, ping skacze od 40 - 200 kilka razy w ciągu minuty, a od 40 - 1000 też mu się często zdarza to polecam przejść na #netia choćby i po kablach PŚO (Czyli Playa). 8 wizyt technika, z czego 3 odwołali bez powodu bo teraz trzeba mieć Ethernet podłączany BEZPOSREDNIO do ich modemu - inaczej odrzucają zgłoszenie z automatu. Bierzesz wolne z pracy i przychodzi Ci sms 3 minuty przed wizytą, że sorry ale odwołana bez podania przyczyny. Po podłączeniu się pod #netia wszystkie problemy jak ręką odjął - da się grać, telewizja nie gubi jakości, nawet nie wywala mnie ze spotkań na pracy zdalnej. Czuję się jak w najlepszych czasach UPC choć, aż tak dobrze to nie jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@aawekhwge ło Panie, trzymajcie się w tym Gdańsku.
Jak to teraz wygląda? Masz dwa modemy? Jeden do koncentryka a potem skrętka to sprzętu Netii?

Ten modem od koncentryka inny niż wcześniej?

Turbo ciekawy jestem co się odwalało że na tym samym medium tak różne wyniki.
  • Odpowiedz
  • 0
@bqbqPL: Koncentryk do modemu Netii -> Moj mikrotik -> Wszystkie sprzęty + router dołączony od netti podpiety przez ethernet zeby mi drukarka w innym pokoju działała. Play jakis gruby szajs odpierdziela, wszyscy sasiedzi i duzo znajomych z Gdanska sa wsciekli xD
  • Odpowiedz
  • 0
@aawekhwge modem kablowy od Netii? Czy od PŚO?
Bo jak od Netii, to nie wiem co ma tu PŚO, i infra pewnie inna. Jak modem kablowy od PŚO to infra ta sama i nie rozumiem co tam się o--------a xD

I wszyscy znajomi w GDN podobne problemy? Że ping skacze? Ciekawe co tam się odpierdziela, kiedyś pracowałem w UPC to ciekawy jestem
  • Odpowiedz
  • 1
Modem od Netii, ale to nie modem był problemem. Play mi już 3 różne przetestował - oni mają coś ostro pochrzanione po swojej stronie.
  • Odpowiedz
@aawekhwge: właśnie mi się zaczęło dokładnie to co opisujesz, pingi skaczące do 500. Przebadałem czy mi się kabel nie popsuł ethernetowy bo mam go na stałe pociągniętego w listwach i byłaby tragedia, no ale po wifi to samo.
Na modemie informacja o deregulacji usługi DS.
No i w bloku oczywiście Neti stacjonarnej nie ma ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Jest oprócz upc/play Vectra ale to gorsze gunwno.
  • Odpowiedz
  • 0
@Jasak: jak jest upc (kable pso) to powinna byc tez netia bo maja z nimi umowe, ze moga po ich kablach. Zadzwon do nich i zapytaj. Po zmianie mialem tylko 1 problem z vpn, ale tez przez play. Netia sie z nimi skontaktowala i naprawili - duzo lepszy support maja. Oprocz tego 0 problemow, pieknie i stabilnie wszystko działa.
  • Odpowiedz