Wpis z mikrobloga

@krokodylek92

@Poldek0000 a ja na odwrót, paliłem 5 lat a nie palę miesiąc xD jeszcze zacząć jako stary chłop to juz w oglle byla głupia decyzja. Z ciekawości, przychodzi ci ochota zapalić jeszcze?

Nie, ani razu. Pomógło zapalenie płuc - ciężko go przeszedłem i jak sobie uświadomiłem że mógłbym to sobie zafundować na własne życzenie to rzuciłem z dnia na dzień.
  • Odpowiedz
  • 4
@CynicznyDlugouch na początku miałem tak, że cokolwiek nie robiłem to włączał mi sie taki wyzwalacz - schodzę do samochodu = fajka, dojeżdżam do pracy = fajka. Ale to nawet nie tyle, ze cisnęło mnie żeby zapalid, ale w głowie pojawaiala sie myśl ze zaraz zapalę.

Taka prawdziwa chęć zapalenia zniknęła mi po 4 dniach. A że jestem zawistnym człowiekiem, to spersonifikowalem sobie głód, i jak mi się chcialo zapalic, to mówiłem
  • Odpowiedz
  • 0
@Grzesiek_astronaut2 kupiłem tabex, zgodnie z instrukcją bierzesz jeszcze 5 dni przed rzuceniem i to ci obrzydza smak papierosa i powinno się to brać przez kolejne 20 dni żeby utrzymać efekt. ja brałem te pięć dni, smak papierosa stał się totalnie ohydny a w dzień rzucania przestałem przyjmować tabletki.
  • Odpowiedz
@rybak_fischermann polecam zainteresować się tematem planowania budżetu. Zabrzmi to jak z jakiegoś biednego kołczingowego bełkotu, ale okazuje sie, że pieniądze są o ile mówisz im dokąd mają iść.

Sam nie palę z jakieś 3 miesiące po dobrych 10 latach palenia.
  • Odpowiedz
@krokodylek92: jeden z moich nielicznych fartów życiowych, to że nigdy nie zacząłem palić. Za nastolatka nerda przegrywa wolałem sobie kupić w kiosku CD Action albo PACC do Tibii niż na fajki wydawać xD
  • Odpowiedz
@krokodylek92 u mnie 23 dni ( ͡ ͜ʖ ͡) Nie sadzilem, ze rzucenie z dnia na dzien bedzie takie latwe. Fakt, ze od sierpnia 2023 palilem tylko elektryka (nie iqosa, lecz liquidowwgo), wiec dym papierosowy przeszkadzal mi od dawna i jak ktos palil zwykla fajke to musialem odchodzic na 2 metry w bok). Byc moze rzucic elektryka jest latwiej. Obylo sie bez jakichkolwiek Desmoxanow i innych
  • Odpowiedz