Wpis z mikrobloga

Planuje sie przeprowadzić do Hamburgu, jak jest z miejscami parkingowymi bo widzę na google maps że ludzie zostawiają samochody nawet pod wiaduktem a wszędzie n------e aut i miejsc pod blokami raczej nie ma albo jak są to na 3-5 samochodów
Jakieś tipy jak nie dostać mandatu i nie mieć odholowanego auta?
Widziałem też że są parkingi strzeżone ale 500 euro za miesiąc parkowania w niektórych miejscach przeraża. Są też po 100 euro za miesiąc ale nie wiem w jakiej dzielnicy wyląduje. Jakieś tipy dla samochodziarzy?
Tak samo przeraża mnie że za godzinę parkowania w strefie płatnego jest 3-5 euro.
#hamburg #niemcy #deutschland
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@iforgotmypass_ trochę się tego obawiam XD z drugiej strony wolę dymac 20 minut do auta mając je w bezpiecznym miejscu zaparkowanym gdzie place 100 euro miesięcznie niż mieć pod blokiem i płacić 300 euro albo szukać 2h miejsca albo po nocce iść spać na 3h żeby wstać o 9 i wykupić parking w aplikacji na płatnej strefie do 15stej
  • Odpowiedz
@eugeniusz_geniusz jeszcze nie mam meldunku bo dopiero zamierzam wyjechać, ale dzięki dobry trop. Będę musiał to załatwić i się rozeznać.
Czyli wyjeżdżam kupuje prywatny parking w międzyczasie meldunek + przepustka i mogę parkować w strefie płatnego pod domem bez opłat?
  • Odpowiedz
@Sonia_Zwierzynska Na obrzezach lajcik, blizej centrum czesto masz parkingi dla mieszkancow ale i tak jest do d--y. Jesli bedziesz pracowal w centrum, to samo placenie za parking to bedzie Twoj najmniejszy problem, poniewaz masz od cholery stref z ograniczeniem na dwie/trzy godziny.
Kiedys na obiekt na ktorym przcowalem przyjechal jakis Polak, zlecenie zrobic no i potrzebowal miec auto "przy dupie", bo sprzet itd. W ciagu dnia musial leciec chyba 4 lub
  • Odpowiedz
@Sonia_Zwierzynska zależy gdzie masz pracować, jak masz możliwość to uciekaj do miejscowości wokół lub graniczących bezpośrednio z HH, sprawdź czy do miejsca pracy z przyszłego domu nie musisz jechać przez elbtunel, jeśli tak to cóż. Współczuję. Schönsten Stadt der Welt, tak mówią w radiu o tym mieście a dla mnie tam jest syf kila i mogiła. Najlepiej naprawdę jeździć s/u-bahnem wszędzie. Aplikacja HVV i jest wszystko proste. Pozdrawiam z przedmieść HH
  • Odpowiedz
@Sonia_Zwierzynska: Parking w miejscu zamieszkania to jedno, najlepiej szukac od razu mieszkania z parkingiem lub garażem podziemnym. Drugie to parking przy miejscu pracy, z tym będzie problem jak pracodawca nie zapewnia. Jak będziesz miał dobre połączenie, o co nie trudno to lepiej jeździć U-bahn, S-Bahn a auto na zakupy i weekendy.

@NexciaK Rozumiem, że chodzi o odcinek A7 między HH Stellingen, a tunelem pod Elbą. Nie, jeszcze nie i
  • Odpowiedz