Aktywne Wpisy

lubie-sernik +16
Dobra powiedzcie mi szczerze dlaczego nie śpicie w środku tygodnia o 2:30?
Kazdy kto widzi ten wpis musi odpisać. Trudno.
Ja nie śpię bo stres mocno i nie mogę spać.
Kazdy kto widzi ten wpis musi odpisać. Trudno.
Ja nie śpię bo stres mocno i nie mogę spać.

roxisia +11

Sam nie mam potrzeby podróżowania i zwiedzania świata. Zwyczajnie mając kapitał pozwalający mi wyjazdy co jakiś czas w granicach 6-10k złotych nie bedac po nich bankrutem, wolę go gromadzić przy okazji wydając jego część na bardziej namacalne rzeczy. Rzeczy które będą mi służyć dłuższy czas niż tylko 2 tygodnie naprzemiennego żarcia i wydalania (pozdrawiam turystów w indiach). Z bardziej wyzszego ekonomicznie punktu widzenia takie wyjazdy na Bali uważam to za kompulsywne wyprowadzanie kapitału z Kraju. Wysmiejcie mnie lub nie ale wg mnie w-------e 15k na spędzenie nowego roku gdzieś na wyspach bliżej równika na oc. Atlantyckim a potem narzekanie na rozlatującego się grata i próba naprawy po znajomości za półdarmo to czysta groteska i obraz sam w sobie o ujowej gospodarności bab. Takie historie jeszcze latały mi koło nosa do momentu aż nie zaczęło mnie to osobiście dotykać a raczej bardziej osoby z którą planowałem przyszłość. Teraz mam do wyboru p-------------e oszczędności na poczet wyjazdów i to nie budżetowych za jakieś 3-4k tylko aby jak najdalej od Polski czyli w granicach 10-12k albo puszczenie kobiety w samopas co jest równoznaczne z przyprawieniem sobie rogów (pozostaje jeszcze miel widziana opcja nr. 3 - inna baba)
#gorzkiezale #podroze
U bab piramida Masłowa jest w------a do góry nogami
Natomiast czemu ludzie ogólnie chcą podróżować. to w miarę proste, bo ludzie lubią farmić różne pierdółki. Ja dla przykładu lubię farmić kluby piłkarskie i żużlowe które odwiedziłem (już ponad 50 w polsce! :) ) a kobiety częściej lubią farmić kraje które zobaczyły.
Masz piramidę swoich wartości. Według tego funkcjonujesz. Jak najbardziej spoko.
Podróże kształcą. Uwierz mi. Poznajesz ludzi odmiennych od ciebie. Może trafisz na perełki, a może nie. Z czasem zbudujesz siatkę znajomych na całym świecie. Jak jesteś dobry to zaczniesz być rozpoznawalny. Z pewnymi tematami lepiej się przebić poza PL. I tam wincyj monet zarobisz.
Prawdziwa gospodarność jest wtedy jak z-----------e oboje po 12h w pracy, a potem nie macie siły ich wydawać.
@AdamMickiewicz: a niektórzy wyżej cenią sobie doświadczenia niż rzeczy materialne, nie rozumiem co w tym dziwnego
@AdamMickiewicz W kobietach?
Przecież to jest cechą normalną wielu ludzi.
Ja wiem że wykopek ma spaczone podejście do kobiet ale ludzie w każdym wieku podróżują oczywiście nie w Polsce czy innych postsowieckich gdzie