Wpis z mikrobloga

Skąd w kobietach to poczucie pragnienia "zobaczenia świata" i dlaczego jest to szkodliwe?( kto nie zgadza się z tezą postawioną w pytaniu również jest mile widziany) Temat przeruchany na tysiąc sposobów. Ale mimo to zapraszam do podzielenia się z waszymi refleksjami.

Sam nie mam potrzeby podróżowania i zwiedzania świata. Zwyczajnie mając kapitał pozwalający mi wyjazdy co jakiś czas w granicach 6-10k złotych nie bedac po nich bankrutem, wolę go gromadzić przy okazji wydając jego część na bardziej namacalne rzeczy. Rzeczy które będą mi służyć dłuższy czas niż tylko 2 tygodnie naprzemiennego żarcia i wydalania (pozdrawiam turystów w indiach). Z bardziej wyzszego ekonomicznie punktu widzenia takie wyjazdy na Bali uważam to za kompulsywne wyprowadzanie kapitału z Kraju. Wysmiejcie mnie lub nie ale wg mnie w-------e 15k na spędzenie nowego roku gdzieś na wyspach bliżej równika na oc. Atlantyckim a potem narzekanie na rozlatującego się grata i próba naprawy po znajomości za półdarmo to czysta groteska i obraz sam w sobie o ujowej gospodarności bab. Takie historie jeszcze latały mi koło nosa do momentu aż nie zaczęło mnie to osobiście dotykać a raczej bardziej osoby z którą planowałem przyszłość. Teraz mam do wyboru p-------------e oszczędności na poczet wyjazdów i to nie budżetowych za jakieś 3-4k tylko aby jak najdalej od Polski czyli w granicach 10-12k albo puszczenie kobiety w samopas co jest równoznaczne z przyprawieniem sobie rogów (pozostaje jeszcze miel widziana opcja nr. 3 - inna baba)

#gorzkiezale #podroze
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 21
@AdamMickiewicz no ja się przyłączam do Twojego zdania. Lubię czasem gdzieś pojechać, ale ogólnie to na dłuższą metę nie przepadam za częstymi podróżami i za tym, by gdzieś lecieć daleko dla samego wyjazdu, bądź paru fotek na fejsa. Wkurza mnie, że tzw. podróżnicy uważają siebie za kogoś lepszego, tylko dlatego bo gdzieś tam był. A to że gdzieś był, zupełnie nie wnosi nic ani do jego życia ani do kogokolwiek innego.
  • Odpowiedz
@AdamMickiewicz Mylisz pojęcia Mirku. Bo zobacz. Piszesz w wpisie w gruncie rzeczy o niegospodarnym zarządzaniu pieniędzmi, z czym się w pełni zgadzam, i tym że tamtą baba jest niedojrzała.

Natomiast czemu ludzie ogólnie chcą podróżować. to w miarę proste, bo ludzie lubią farmić różne pierdółki. Ja dla przykładu lubię farmić kluby piłkarskie i żużlowe które odwiedziłem (już ponad 50 w polsce! :) ) a kobiety częściej lubią farmić kraje które zobaczyły.
  • Odpowiedz
@AdamMickiewicz a ja z Tobą nie do końca się zgodzę.

Masz piramidę swoich wartości. Według tego funkcjonujesz. Jak najbardziej spoko.

Podróże kształcą. Uwierz mi. Poznajesz ludzi odmiennych od ciebie. Może trafisz na perełki, a może nie. Z czasem zbudujesz siatkę znajomych na całym świecie. Jak jesteś dobry to zaczniesz być rozpoznawalny. Z pewnymi tematami lepiej się przebić poza PL. I tam wincyj monet zarobisz.
  • Odpowiedz
Sam nie mam potrzeby podróżowania i zwiedzania świata. Zwyczajnie mając kapitał pozwalający mi wyjazdy co jakiś czas w granicach 6-10k złotych nie bedac po nich bankrutem, wolę go gromadzić przy okazji wydając jego część na bardziej namacalne rzeczy

@AdamMickiewicz: a niektórzy wyżej cenią sobie doświadczenia niż rzeczy materialne, nie rozumiem co w tym dziwnego
  • Odpowiedz
@AdamMickiewicz: a co jeśli ci powiem, że ja dość dużo podróżuje, ale nie chwale się tym na fejsie ani instagramie, nie mam grata zarówno auta jak i motocykla, mam jeszcze oszczędności i inne zainteresowania poza podróżami? Tak, istnieją inne baby xD Może podróżowanie nie jest to tak metafizyczne dla mnie jak dla @Pink_Stripe_Keyboard_Warrior: ale lubię gdzieś pojechać, żeby poznać inne powietrze, posmakować fajnych potraw, albo owoców, które może
  • Odpowiedz
Skąd w kobietach to poczucie pragnienia "zobaczenia świata" i dlaczego jest to szkodliwe?( kto nie zgadza się z tezą postawioną w pytaniu również jest mile widziany) Temat przeruchany na tysiąc sposobów. Ale mimo to zapraszam do podzielenia się z waszymi refleksjami.

@AdamMickiewicz W kobietach?
Przecież to jest cechą normalną wielu ludzi.

Ja wiem że wykopek ma spaczone podejście do kobiet ale ludzie w każdym wieku podróżują oczywiście nie w Polsce czy innych postsowieckich gdzie
  • Odpowiedz