Wpis z mikrobloga

Dzięki uprzejmości użytkownika @orem udało mi się znowu poczuć magię Amouage Beach hut. Jest to mój ulubiony zapach, nie znalazłem żadnego lepszego. Ten jest magiczny, świeży, dający kopa. Niestety... Wcześniej to był killer. Jeden psik i wszyscy wokół, na ulicy, czuli go. Nie nadawał się do pracy, na jakieś normalne dni między ludźmi. To był zapach wyjątkowy, na randkę, na imprezę, na spotkanie w barze ze znajomymi, gdzie są inni, ludzie, inne zapachy, a my chcemy się zaznaczyc i czuć się dobrze dzięki temu zapachowi. Obecny wypust pachnie pięknie. Idealnie. Takim go zapamiętałem. Niestety jest mega słaby, ulatnia się szybko, nikt z otoczenia go nie czuje. Przy wcześniejszych wypustach wystarczył jeden psik żeby zaznaczyć swoją obecność, myślę że nawet było czuć ten zapach gdy przechodziliśmy obok kogoś na ulicy. Teraz nawet jeśli spotkam się z koleżanką, przytule na powitanie, później zapytam czy czuć moje perfumy po 3 psiknieciach odpowiada, że nie, ale że moje inne czuć... Tragedia. Kupiłem nawet wcześniej killer oud cabana, miał być klon, wyszła chamska podróbka która nijak się ma do amouage... Ale jest od niego o wiele mocniejsza, brakuje oczywiście dużo do czasów amouage sprzed 2-3 lat, ale przynajmniej jest lekki killer. Szkoda mi tego zapachu. Nie wiem czy jest coś podobnie wyjątkowego i mocnego jak ten dawny wypust ze stajni Amouage.

#perfumy #amouage #beachhut
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tom1988 Ciezko mi w to uwierzyc, że aż tak go z-----i. Mam flakon sprzed usunięcia lilialu i flakon sprzed roku już po zmianie i nie widzę większych różnic w parametrach. Tak naprawdę różnią się jedynie otwarciem. Pierwszy raz słyszę żeby beach hut nie trzymał. Żeby nie było cabana też miałem i parametrowo nie miał nawet podjazdu do beach huta jednego i drugiego.
  • Odpowiedz
@tom1988: Mam flakon z 2022 wygląda że jeden z pierwszych po reformulacji. Z tego co kiedyś tam czytałem przed reformą batch code'y zaczynały się od G po reformulacji (ban na Lilial) zaczynają się od H i parametry są bardzo dobre, niestety nie mam porównania do poprzedniej formuły.
  • Odpowiedz