Wpis z mikrobloga

• 1
@MM16 @Kasahara @Van-der-Ledre Wszędzie do tego zdjęcia widzę podciągnięcia na internecie, a na tym znalazłem trochę większy opis odnośnie tego. Raczej zwisanie tylko, to by było za łatwe na szkoleniu dla służenia w amerykańskim Navy Seals. Coś było też, że to jakieś australijskie czy coś. Też z tego co się dowiedziałem to, to zdjęcie nie jest chyba świeże z obecnych lat
tomwick55 - @MM16 @Kasahara @Van-der-Ledre Wszędzie do tego zdjęcia widzę podciągnięc...

źródło: temp_file963536425900098518

Pobierz
  • Odpowiedz
@tomwick55: na reddit pisze, ze ta opona maksymalnie może ważyć 45 kg. A raczej być moze trochę mniej no to sumie dużo osób majacych X stażu co trenuje regularnie podciąganie kilka razy by się z tym podciągnęła biorąc pod uwagę, że się nie zmasowali za bardzo, w sumie ja podciągając się 3-4 razy w roku z marszu podciagam się z 30 kg z 4-5 razy z 100 kg wagi z
  • Odpowiedz
  • 0
@Kasahara Ta opona jego czytałem, że gdzieś pisali o 20 kg, że do munduru doczepiona na lańcuchu, dodaj do tego kamizelkę z kilogram lub więcej jak pisali, bo różne są, oczywiście z dodatkami jest i tyle w sumie. No i do boju na treningu szkoleniowym, z czego podciągać się zostaje. Zwisanie byłoby lepsze, bo łatwiejsze i prostsze, ale nie ma zmiłuj w Navy Seals, z czego lecenia na łatwiznę haha
  • Odpowiedz
  • 0
@Jazon Oni nadchwytem na szerokość barków chyba, jest ciężej niż neutral czy podchwyt. Typowa klasyka w woju itd. Jak 75 kg, to sporo. Widać, że z planem wszystko

@Kasahara Ty to kulturysta jesteś, doświadczenie, też trener personalny, jakieś suple, porady i dużo podnosisz, nie zdziwiłbym jak zawody jakieś jeszcze
  • Odpowiedz
@tomwick55: Ja ważę 81kg i się podciągam z 40kg doczepionym na 10 ruchów, pełnych, ostatnie wiadomo z zadartą brodą już na chama nad drążek, ale jednak. One rep max koło 80kg przy wadze 90kg.
  • Odpowiedz
  • 0
@dsomgi00 Pół wagi dodatkowo prawie podnosisz i to jeszcze na tyle razy. W sumie to różnie, jedni mówią, że wystarczy przekroczyć drążek tylko, a drudzy, że więcej. One rep max mało brakuje do swojej wagi
  • Odpowiedz