Aktywne Wpisy

Szeretlek +243
Chciałem się tylko pochwalić szafką z miejscem na drukarkę mojego pomysłu bo mi się podoba. Może komuś innemu także. Drukarka używana sporadycznie raz na tydzień. Wkurzało mnie że jest tak na widoku i że przez większą część tygodnia się kurzy. Pod nią miejsce na trzy zestawy kartek a4. Reszta to normalne szuflady. Bałagan dookoła bo jeszcze szuflady niezagospodarowane.
#chwalesie
#meble
#chwalesie
#meble

źródło: temp_file6099340699821887373
Pobierz
mtnhardcore2 +3
Z tymi małolatami to na prawdę trzeba konkretnie od razu, a nie że człowiek próbuje na siłę wymyślać jakieś tematy i chce być delikatny :d ona 19, ja 27
#tinder
#tinder

źródło: temp_file2858833983199486332
Pobierz
Potrzebuje pomocy. --- W skrócie. na czym je odpalic na TV? ----
Kupiłem sobie nowy telewizor po 6 latach. Philipsa na OLEDzie. I uznałem, że jak oglądać filmy to w jak najlepszej jakości bo czemu nie.
Myślałem, że ogarne film w REMUX, wrzuce na dysk/pendrive podepne do TV i zajebiście. Oczywiscie nic bardziej mylnego. TV nie obsługuje HEVC 10 bitów. Próbwalem na PS5 ale nie obsługuje nawt H.265...
Telewizor ma aplikacje PLEX. Spróbowałem piewszy raz tego sposobu. Zaintalowalem na laptopie (tez juz z 5-6 lat bedzie miał). Wybrałem folder z filmami z zewnętrznego dysku SSD. Filmy się pojawiły na PLEX w TV. Nawet odpaliły. Dopóki chodziły to chodziły płynnie. Ale pochodziły 20 sekund i apka na tv sie wyłącza. Co mi nie wyrabia? Laptop? Router?(mam Wi-Fi 5 tylko...)
Jaki Macie pomysł aby to ogarnąć? Czytalem, że najlepszy jest Nvidia Shield Pro do tego ale 1000zł :/ Rozumiem, że on by robił za serwer NAS wtedy? Podłączam go po ethernecie do routera a potem do HDMI (najlepiej eARC) do TV?
Też czytałem, że przez chromecasta 4.0 4k?
#telewizja #nas #filmy #komputery #informatyka #remux #plex
@keep_it_real Gdzie indziej tzn? Mam dysk SSD 512GB. Czy o coś innego chodzi?
Dzięki za odpowiedzi ogólnie ;-)
@keep_it_real: do czego sie odnosisz? Czego mało? Dysk? Raczej nie mam zamiaru trzymać wiecej niż 4-5 filmów. Raczej akcja ze ogladam i wywalam
@ibeafraidi: to raczej nie kłopot z siecią, a elektronika tv nie wyrabia
Ale ufam Ci w takim razie, że tv nie wyrabia
źródło: aa
PobierzAle ponoć Shield daje jakies dodatkowe mozliwości co do jakości co nie? Ma wbudowane jakies