Czy to jest normalnie żeby odrzucać wniosek urzędowy bez podania przyczyny? Nie został zrealizowany i pocałuj nas w D. Domyśl się czemu i złóż jeszcze raz.
Ktoś przez to przechodził? Czy po prostu gmina nie potrafi obsłużyć wniosku online i odrzuciła?
@Sejlormun wystarczy jeden opiekun, jest cały formularz online do tego. Czytałem 3 razy i wydaje mi się że spełniłem wszystkie warunki. Najgorsze w tym wszystkim jest ten brak argumentacji odrzucenia. Tylko w polskich urzędach takie rzeczy. Niby online ale przyjdź do urzędu jednak złóż osobiście. Przy meldunku miałem to samo. Podaje adres wpisuje nr księgi wieczystej gdzie widnieję jako właściciel i dostaję komunikat "nie udało się zweryfikować" załącz skany wypisów z
@betaTrx ja na codzień i w pracy często korzystam i niestety jak jest problem to zawsze mobywatel, zus pue, CST albo SL2014. Problem jeszcze mogę zrozumieć ale ten brak informacji zwrotnej jest najgorszy. W CST też to ostatnio przerabiałem.
@betaTrx: błąd usługi który jest nienaprawiony od dawien dawna. System ma problem z przetworzeniem zdjęcia (nikt po stronie COI chyba nie wie dlaczego) i wniosek w ogóle się nie zapisuje - urząd go w ogóle nie dostaje. Protip: otwórz zdjęcie w paincie i zapisz go jeszcze raz jako nowy plik. Nie powinno być już problemu.
@tiksiu nie, nie, dla dla córki ma być pierwszy dowód. Teraz jeszcze przyszło mi do głowy że może aspekt ratio im nie pasowało bo to nie było idealne 3:4 i złożyłem jeszcze raz po poprawieniu. No ale żeby nie mogli wprost napisać co nie pasuje to jest komedia :d ostatnie podejście jak się nie uda to powlekę się do gminy, tylko tutaj znowu zdjęcie będę musiał ogarnąć na papierze foto
Ktoś przez to przechodził? Czy po prostu gmina nie potrafi obsłużyć wniosku online i odrzuciła?
#mobywatel #dowodosobisty #epuap #dokument
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzProtip: otwórz zdjęcie w paincie i zapisz go jeszcze raz jako nowy plik. Nie powinno być już problemu.