Wpis z mikrobloga

#samsung s25+ czy #oppo x8 pro?

Soft Samsunga i to że jest dłużej u nas na rynku jakoś kompensuje mniej ramu, mniej bateri i wolniejsze ładowanie?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 2
@teraz_palimy_w_piekle miałem 3s i faktycznie za to co oferował był najlepszy na rynku ale teraz czytam że 14 ultra co kosztuje 6 kafli ma zaparowane obiektywy a xiaomi twierdzi że jest git więc sorki. Nie ma co bawić się w lojalność do korporacji
  • Odpowiedz
@xqwzyts imo tak, samsung to takie apple tyle że wśród androidów. Skupiają się na dopracowaniu wielu elementów softu, dbają o bezpieczeństwo, a do tego ich nakładka nie ma jakiegoś gówna w sobie i po prostu wygląda i dziala spoko. Miałem różne telefony z androidem, w tym pixela, ale to właśnie na S24+ mam dopiero wrażenie że android to zajebisty system tylo niewielu producentów potrafi go zoptymalizować pod użytkownika
  • Odpowiedz
  • 0
@golagolagola: tylko obawiam się na ile 12gb ramu jest przyszłościowe. Przez te wszystkie apki typu bank,mobywatel nie lubie zmieniać często tel bo potem trzeba robic autryzacje i inne p--------y bo sprzęt inny wykrywa. Obecny huawei mam od 2019 roku.
Byle chińczyk ma dziś 16, a oni z wielkiej łaski dali 12. Do tego AI płatne od przyszłego roku a jest mocno wbudowane w system. Obawiam się, że system będzie przez
  • Odpowiedz
@xqwzyts: pamiętaj o tym, że Samsung gwarantuje 7 lat aktualizacji i wsparcia, więc jakoś te telefony muszą działać. Oczywiście, raczej mała grupa osób zmienia tel raz na 7 lat, ale jednak w kontekście bezpieczeństwa, dopracowania wydaje mi się że Samsung jest bardzo bezpieczną opcją. A że specka nie jest topowa, ładowanie 45 watt w S24+ jest śmieszne dla tel z 2024 roku, a podstawowy model ma 25W więc w ogóle
  • Odpowiedz
  • 0
@golagolagola: właśnie te 7 lat wsparcia mnie kusi. Mój mate 20 pro, który miał premiere w 2018 właśnie teraz dostałby ostatniego androida gdyby był samsungiem. kusząca wizja. Mniejsza bateria i ładowanie to mam podobnie jak ty, że ładuje w nocy więc jak zostanie mi 10 czy 15% wiecej w Oppo to i tak podłącze na noc i tak. Nawet przez długi czas w Huawei nie uzywałem szybkiej ładowarki z zestawu,
  • Odpowiedz
@xqwzyts: na papierze wiele rzeczy wygląda pięknie, ale do tego dochodzi obróbka tego przez soft. Żona u mnie ma 12 mini który ma dwa aparaty 12 mpix, zdjęcia wyglądają bardzo dobrze, lepiej niż z mojego pixela 7a, którego miałem i miał 64 mpix i 13, różnica była kolosalna pod względem ilości szumów
  • Odpowiedz