Wpis z mikrobloga

@frrans z cenami sprzętu w dużym uproszczeniu jest tak: firmy sprzedają Owsiakowi taniej, bo szpitale jak już dostaną sprzęt danej firmy to lekarze będą na nich pracować. Niby oczywiste, ale co to oznacza? Oznacza to, że są zaznajomieni ze sprzętem tego producenta, przeszli już szkolenia i wszystkie placówki wiedzą, że wybierając te urządzenia nie będą miały problemu z pracownikami niepotrafiącymi ich obsługiwać, bo pół kraju na tym jedzie. Producenci są w
  • Odpowiedz
  • 0
@frrans: ja to rozumiem tak, że jest korzystniejszy z tym, że Wolski nie napisał po czyjej stronie jest koszt serwisowania, czy szpitala czy WOŚP. Tylko to, że jest korzystniejszy.
  • Odpowiedz
  • 0
@kill15you: poniekad masz racje a poniekad sam manipulujesz.

Co do podniesieni skladki o 10pln to jest to manipulacja poniewaz porownujesz zdarzenia o kompletnie roznej skali i 2 rozne srodki finansowani sluzby zdrowia.

Nfz placi za mnostwo roznych rzeczy a inwestycje w sprzet sa malym % ich budzetu. Natomiast 90% budzetu WOSP stanowia zakupy sprzetu. Mowisz o przymuszeniu calej populacji Polski do zwiekszenia wydatkow na NFZ a tu mowimy o oddolnej akcji
  • Odpowiedz
Wielgucki musi być chory psychicznie.

@Altar: @Czesterinho @kptDoopa @model_wygenerowany_na_wykoppl W życiu, to najzwyklejsza powszechna niczym racjonalnym nieumocowana polska ZAWIŚĆ :D Tyle i tylko tyle. Beka z niego że mając taką okazje wszystko to wręcz ośmieszył do reszty, mógł przygotować byle bzdury jakieś swoje przynajmniej.

nie wiem jak jest teraz ale w okolicach 2010 roku jak pracowałem w branży automotive to WOŚP miał od nas auta za darmo i wszystko
  • Odpowiedz
@Czesterinho: Wejdź na jego Youtuba i zobacz, jaki ma feedback to zrozumiesz czemu nie wysila się, aby klarowniej się wypowiadać i skąd on ma przekonanie o swojej racji.
  • Odpowiedz
@Czesterinho: Z tego co pamietam, to WOŚP ma jeden z najlepszych współczynników "zwrotu", absolutna rewelacja w świecie fundacji. Ale oni nie rozumieją, jak to się liczy.

Caritas wypada tu bardzo cieniutko, ale ma największą "sieć". Ja staram się na WOŚP patrzeć jak na ogólnopolski zryw, bo samego JO nie trawię. Drażnił mnie już jak byłem mały, czyli jak zaczynał. Ale jak go atakują, to strasznie mnie wkurza.

@Altar:
  • Odpowiedz
@kill15you w mojej mieścinie jakiś czas temu był też ten temat poruszany, że duży koszt a zbiórka niewiele wyższa i pojawiły się zapowiedzi, żeby do tego jakoś bardziej racjonalnie podejść. Ogólnie akurat ten aspekt może kogoś odrzucać od WOŚP bo zbiórka charytatywna powinna być dobrowolna a w ten sposób to chcesz czy nie i tak się do tego dokładasz.
  • Odpowiedz
@hosearkadiomorales: chodzi o to, że coś takiego powinno mieć ekonomiczny sens, a tego nikt nawet chyba nie liczy... bo lokalnym politykom się opłaca pokazać z serduszkiem, "darmowa"(czyli na koszt podatnika) promocja burmistrzów i innych
  • Odpowiedz
Dla Matki Kurka bardzo podejrzane jest, że właściciel firmy zatrudnia w niej sam siebie oraz podpisuje umowy sam ze sobą. Przecież to student I semestru prawa, zarządzania czy finansów by go wyśmiał. Każdy kto ma jakąkolwiek spółke zoo zatrudnia sam siebie, żeby mieć ubezpieczenie społeczne.

@Czesterinho: co ty za głupoty opowiadasz to głowa mała. Mój prawnik zabronił podpisywania umowy z samym sobą, bo będą z tego same kłopoty. Musieliśmy ze
  • Odpowiedz
co ty za głupoty opowiadasz to głowa mała. Mój prawnik zabronił podpisywania umowy z samym sobą, bo będą z tego same kłopoty. Musieliśmy ze wspólnikiem nawzajem. Jak widać, niektórzy mogą mieć z tego tytułu problemy.

@Cogres: no ale jaki masz typ spółki bo nie napisałeś
  • Odpowiedz
@Czesterinho: Podziwiam Cię że chciało ci się pisać o tym co wie każdy kto cokolwiek miał stycznego ze spółką z o.o.

@model_wygenerowany_na_wykoppl czy w związku z tym obszernym opisem, chciałbyś się podzielić swoim doświadczeniem jak ty prowadzisz spółkę i spółki zależne, czy może nie masz doświadczenia ani wiedzy jak to działa, stad może inaczej zrozumiałeś program?
  • Odpowiedz