Wpis z mikrobloga

Witajcie po krótkiej nieobecności (urlop, nadrabianie zaległych projektów)! Tym razem szybkie 20% (niecałe 200 zł w pół godzinki) na SES – niestety dzisiaj na rynku akcji groszowych jest ogromna nuda i tylko ta spółka wydawała się sensowna na szybki trejd.

Z uwagi na fakt, że dziś na rynku jest taka lipa, wybrałem właśnie SES – moja decyzja była podyktowana korzystnym newsem dla tej spółki, który jak widać na załączonym screenie – zapoczątkował momentum. Standardowo w daytradingu nie podejmuję ruchów na bazie newsów i kupuję tylko na supporcie / resistance (teraz tego nie zrobiłem i podjąłem nieco wyższe ryzyko niż zwykle, niemniej w dużej mierze wiedziałem czego się spodziewać).

Zapraszam do obserwowania mojego tagu #pennyplays, gdzie handluje akcjami groszowymi i zwykle zgarniam 20-100% zysku w bardzo krótkim czasie.

Moja strategia sprawdza się bardzo fajnie i zapewne w najbliższym czasie zacznę wchodzić za większe kwoty, by zgarniać fajniejsze dniówki. Muszę tylko jeszcze dopracować jeden aspekt i porobić odrobinę więcej testów.

#gielda #inwestowanie #inwestycje #spekulacja #akcjegroszowe #pennystock #pennystocks #finanse #trading #daytrading
kacper3355 - Witajcie po krótkiej nieobecności (urlop, nadrabianie zaległych projektó...

źródło: IMG_2902

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kacper3355 kurde, ,,zwykle zgarniam 20-100% zysku w bardzo krótkim czasie” aż dziwne że jeszcze musisz pracować (urlop, projekty), zwykle jakieś kilkaset procent zysku wystarczy żeby zostać multimilionerem a nawet miliarderem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@Jamniki2: ja podchodzę do tego bardzo ostrożnie, czyli wbrew Twojej logice, bo żeby "nie musieć pracować" musiałbym wrzucać dużo większe kwoty niż teraz, licząc się też z dużo większym ryzykiem, a taki wskaźnik potencjalny zysk/ryzyko na ten moment do mnie nie przemawia.

Nie będę wrzucał dużo większych kwot, dopóki nie dopracuję swojej strategii w 100% (ostatnie szlify) i nie poczuję się jeszcze bardziej pewnie. Pomalutku, małymi krokami, ostrożnie.
  • Odpowiedz
@kacper3355 co to za p---------e? Pokaz legitny stejtment za rok/kwartał jak to zamykałeś pozycje z zyskiem 20-100% i jak to wyglądało w totalu, albo wypad z #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)

na 99% wyglada to tak, ze jak coś trafisz, to się tym pochwalisz, a następnego dnia zaliczysz wtopę 100% na czymś i tego już nie pokażesz
  • Odpowiedz
  • 1
@maniek74: Z ciekawości: czym jest dla ciebie "legitny statement"? Przecież czegokolwiek bym tutaj nie pokazał, i tak będziecie to podważać xD Pisałem już wiele razy, że jak coś mi nie wejdzie, to też wrzucę, ale wisi mi to czy mi wierzysz. Serio, naprawdę mi to wisi – nie jestem tutaj po to, żeby komuś cokolwiek udowadniać.

A co do wypadu z tagu, wrzuć sobie #pennyplays na czarną i
  • Odpowiedz
  • 0
@przegro_pisarz: No tak to niestety wygląda, dzięki kumplu :) Klucz to przestać być takim gościem i zacząć coś robić, zamiast tylko pluć jadem.

@nieustawne_lustro w takim daytradingu penny najważniejszym wskaźnikiem jest właśnie wolumen, dynamicznie rosnący – uściślając :)
  • Odpowiedz
Nie będę wrzucał dużo większych kwot, dopóki nie dopracuję swojej strategii w 100% (ostatnie szlify)

@kacper3355: Nie obraz się ale brzmi trochę jak naganiactwo na elitarną grupkę gdy już ostatnie szlify będą zrobione xD Swoją drogą jak tyle zajmuje wyszlifowane to ciekawe jak z możliwościami adaptacyjnymi strategii bo to chyba nie jest tak że po ostatnich szlifach już zawsze będzie działać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@Camaxtle: nie ma planów na "elitarną grupkę", ale jak już o tym wspomniałeś – to prawda jest taka, że te "elitarne grupki" często "działają", tylko ludzie, którzy do nich dołączają, mają zerowe pojęcie o daytradingu i nie potrafią wykorzystać otrzymywanych informacji, nie mają żadnej strategii na ruchy ¯\(ツ)/¯ Także z tych grupek z sygnałami można sobie toczyć bekę, ale często to "joke is on you".

Bo zwykle to wygląda tak,
  • Odpowiedz
@kacper3355 to co tutaj robisz to robienie sobie fundamentów na scamerska grupkę na telegramie oczywiście płatna, c---a trafiasz i najpewniej okażesz sie oszustem, już widać jak budujesz sobie społeczność :p
  • Odpowiedz
to chyba nie jest tak że po ostatnich szlifach już zawsze będzie działać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Camaxtle: z day tradingiem ogólnie chodzi o to, by częściej mieć rację niż nie mieć - oraz mniej tracić, gdy się nie ma, niż zarabiać, gdy się ma. Reszta to matematyka.
  • Odpowiedz
@Camaxtle: chociaż są na przykład tacy, którzy mają strategię która gwarantuje nie więcej niż 40% średni winrate, ale stosunek ryzyka do zysków 1-3, i są na sporym plusie. Czyli na każde zaryzykowane 100 dolarów, wygrywa 300, przy czym na 100 transakcji przegrywa 60 po 100 dolców, oraz wygrywa 40 za 300. Kwestia dobrania strategii pod twoją psychę i trzymania się jej.
  • Odpowiedz