Wpis z mikrobloga

Moje rzucanie palenia papierosów, idzie zgodnie z planem. Może z nie moim planem, a raczej z planem koncernów tytoniowych...
Ale oni takie fajne kolorki porobili teraz i poza tym, fajki polskie nadal mają zajebiste opakowania... Tak tak, wiem, jestem idiotą...

Poza tym - Franz palił Camele...

#p-------y #rzucampalenie #zakesie #gownowpis #psy
ZionOfel - Moje rzucanie palenia papierosów, idzie zgodnie z planem. Może z nie moim ...

źródło: temp_file8512090460203161508

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Mr_3nKi_ jasne. Wychowałem się w środowisku, gdzie wszyscy jarali "Klubowe", ale byli wybredni, bo tylko te krakowskie, a nie radomskie (czaisz joke?), potem "Mocne" i o zgrozo "Caro" oraz "Kapitany". (przy kapitanach sam zacząłem ukradkiem podpalać, ale o tym później). Chodzi o moich rodziców i dalej wujków ciocie i nasiadania znajomych przy lampce wina.. Wszyscy oni jarali 👀, na to wszystko zaczął w dodatku jarać mój starszy brat - no
  • Odpowiedz
@ZionOfel: Dziękuje za szczerość.

Nikt z nich już nie pali, od lat- w przeciwieństwie do mnie, który się z tym gownem zmagam do dziś. Chociaż, nie powiem, w tamtym roku 7 miesięcy nie jarałem, w tym zrobię rekord. No to tyle.

Każdy ma chwile słabości. Nie paliłeś 7 miesięcy i sam wiesz, że jesteś w stanie sie zahamować od tego. Pal ile chcesz... Najważniejsze moim nic nie znaczącym zdaniem jest
  • Odpowiedz
  • 1
mówię, że dranie powariowali z tymi cenami.

@atteint: A tak potem pomyślałem o tym. Ale to nie koniec, polkityki mojego rządu — idzie nowe w kierunku, że jak ktoś będzie jarał szlugi na ulicy, czy gdzieś w miejscach publicznych, to oni przyprowadzą czołgi i karzą służbom strzelać z armat...czaisz? Kompletne oderwanie od rzeczywistości. Najpierw przez lata promowali jaranie, jako modę, a teaz zielony ład i zabić palaczy. Orwel 1984 pls
  • Odpowiedz
@ZionOfel: zdaje się, że te działania mają na celu zniechęcić ludzi do palenia, żeby zmniejszyć obciążenie służby zdrowia. rzecz w tym, że nie biorą pod uwagę, że ludzie zaczną kupować po prostu nielegalne p-------y bez akcyzy.
  • Odpowiedz
  • 0
@atteint: Stary, to nawet nie o to chodzi. Tu chodzi o czystą hipokryzję polityków. Ja nie wiem, jak Ci to jaśniej wytłumaczyć? Przecież rząd latami czerpał i czerpie zyski z podatków nikotynowych, ba nawet sam je reklamował, jako złoty środek na stres, a teraz wali okoniem do koncernów tytoniowych, a przede wszystkim, do tych biednych ludzi, których przez lata łowił w bycie światowymi palaczemi, tak. Ty tu nie widzisz hopikryzji,
  • Odpowiedz