Wpis z mikrobloga

• 360
@OddajButa123: jest gites, zapraszam na prezentacjie kurnika w centrum waw - widok na slepa sciane, cena zaledwie jak we Frankfurcei czy Hamburgu... nominlanie oczywscie, a to ze zarabiasz 2x mniej i masz 2x drozszy kredyt - oj tam oj tam, ale popatrz jaka piekna sciana na wprost twojego okna :)
  • Odpowiedz
@OddajButa123: Podkarpacie czy Lubelszczyzna to jedne z najuboższych regionów w Europie, a ratio gorsze niż w Wielkopolsce. Zresztą, w Polsce przecież nie ma 100m2 mieszkań.
  • Odpowiedz
@schwung: Właśnie, nie ma, bo deweloper sobie wylobbował że najmniejsze mieszkanie może mieć 25 metrów a 40-50 metrów to już całkiem duże mieszkanie! 100 metrów to normalnie luksus, gdzie w wielu krajach zachodniej Europy to normalny metraż dla powiedzmy 4-5 osobowej rodziny - w Polsce prawie niewystępujące poza luksusowymi mieszkańcami dla bogaczy. To tym bardziej pokazuje jak jesteśmy ruchani w dupe - może mieszkania są drogie i nas na nie
Szalom - @schwung: Właśnie, nie ma, bo deweloper sobie wylobbował że najmniejsze mies...

źródło: IMG_0075

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 5
@srgs Tylko, że w Paryżu, czy Lizbonie chce mieszkać pół świata ze względu na jakość życia. W Polsce nie jest źle ale nadal z zarobkami cienko, a klimatem i przyrodą się nie wyróżniamy. Jedynie studia mamy stosunkowo tanie, a kobiety są otwarte na obcokrajowców. Tyle zalet z życia w Polsce dla obcokrajowca. Jak ktoś zarabia w USD, to zdecydowanie wybierze pracę zdalną z innych miejsc na świecie. Hiszpania, Portugalia, Tajlandia, Wietnam,
  • Odpowiedz
a 40-50 metrów to już całkiem duże mieszkanie! 100 metrów to normalnie luksus,

@Szalom:

Kiedyś słuchałem opowieści od ludzi, którzy jeździli do Włoch i opowiadali o tych mieszkaniach po 100 m2 i ciężko mi było uwierzyć, bo sam mieszkałem na 44m2, z siostrą i rodzicami. Teraz mieszkam w mieszkaniu, gdzie całkiem blisko do 100m2 i wydaje mi się, że to takie minimum, gdzie dzieci mają swoje własne pokoje, jest salon,
  • Odpowiedz
@inozytol: Gratuluję ale abstrachując od regulacji, przy cenach za metr w dużych miastach w PL to bardzo ale to bardzo mało osób stać na cokolwiek większego niż 50 metrów
  • Odpowiedz
@OddajButa123: Nie wiem czy Wykopowi eskperci namawiającym do zakupów w powiatowych zauważyli, że najmy są tam droższe niż w dużych miastach w stosunku do zarobków. Tak wiem najmy nie zakup. Na zachodzie czy Madryt, czy Paryż są droższe. Patrząc na demografie dużych miast i reszty Polski pomyślcie gdzie balonik jest mocniej napompowany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
swoją droga finlandia jaka p------a, jaki sens jest mieszkać na prowincji jak w największym mieście są w dodatku najtańsze meiszkania

@ext11 Bo to Laponia i tam się żyje z wynajmowania drogo turystom. ;)
  • Odpowiedz