Wpis z mikrobloga

Chce przejść Kingdome Come 1 przed dwójką i mam dwie wersje na #playstation5 i na #steamdeck

Wersja na Steamdeck ze wszystkimi dodatkami, ale mam nowy wypaśny TV więc wolałbym se PS5 Pro ograć. Czy dużo stracę nie grając w DLC czy są tam ważne wątki? Bo jeden widziałem, że jest o karmieniu świń kobitą co smali cholewy do Henryczka( ͡° ͜ʖ ͡°)

Chciałbym w miarę szybko przejść bez zbędnego włóczenia bo i tak wiem, że pewnie zajmie mi to 50h xD

#kingdomcomedeliverance
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kiedys_Mialem_Fejm: Mechanicznie są ciekawe, np ta z rozbudową wioski - ale fabularnie nic nie tracisz. Wystarczy że ogarniasz główną fabułę jedynki - a jeżeli będzie ci się chciało poświęcić 15 minut na poznanie rysu historycznego Wojen Husyckich to już w ogóle jesteś do przodu.
  • Odpowiedz
@Kiedys_Mialem_Fejm: jeśli dwójka ma być bezpośrednią kontynuacją jedynki, to imo bez ogrania przygód pana ptaszka się pewnie wiele straci. Tam twoim kompanem od początku gry będzie typ, wokół którego kręci się cała fabuła jednego z dodatków do jedynki.
  • Odpowiedz
  • 0
@kemilk91 albo inaczej. Skąd wiesz, że nic nie tracisz, skoro tam mogą być nawiązania, których nie jesteś w stanie wyłapać, jeśli nie grałeś w dodatek?
  • Odpowiedz
Skąd wiesz, że nic nie tracisz, skoro tam mogą być nawiązania,

@eaxata: lepsze pytanie to: skąd wie, e nic nie traci jak gra ma premierę za dwa tygodnie xD
  • Odpowiedz
polecam na hardcore przechodzić bo większą przyjemność jest

@tragerus jako weteran KCD uważam, że pierdzielisz takie bzdury jak stąd do Miami. Jakby nie patrzeć, gra ma wysoki próg wejścia a OP w nią ewidentnie nie grał a Ty mu hardcore polecasz? Po co? Żeby stracił kilkadziesiąt godzin gry jak go 4 kumanów otoczy w lesie? Hardcore w tej grze jest dla wyjadaczy.
  • Odpowiedz
@donatien-de-sade ja ogrywałem zawsze kingdome come na hardcorze teraz jak i parę lat temu i przesadzasz bo jeśli ktoś chce chłonąć ten świat i czyta co jest napisane to nie powinno to sprawiać problemu bo mechaniczna bestia być nie trzeba
  • Odpowiedz
@donatien-de-sade ale zaraz zaraz kto mu kaze się rzucać na 4 Kumanów mając słabe staty i eq? Ja jak podchodziłem pierwszy raz do gry to traktowałem to realistycznie czyli walka z 4 wieśniakami naraz nawet to było s---------o na początku
  • Odpowiedz
@donatien-de-sade zresztą wystarczy zbierać kwiatki i iść w alchemię ale to w każdej grze RPG jest op więc z tym progiem wejścia bym nie przesadzał jak ktoś grał ogólnie w gry z otwartymm swiatem
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: A co niby kingdom come ma wspólnego z wojnami husyckimi? Ja się domyślam, że wybór właśnie tego okresu czasowego na kilkanaście lat przed ich rozpoczęciem nie jest przypadkowy, ale bezpośrednio gra o ten temat nie zahacza, co najwyżej mruga okiem.
  • Odpowiedz
@Kiedys_Mialem_Fejm: "band of bastards" i "amorous adventures..." warto miec, oba maja ciekawe zadania z klimatem, ale jak nie kupisz to nic wielkiego nie stracisz - nie są to DLC typu wiedzmina 3 gdzie dostajesz praktycznie druga gre. "a womans lot" to jest jeden bardzo ciekawy quest i jeden dlugi quest w ktorym wcielasz się w inną postać (wedlug mnie srednie), "from the ashes" to odbudowa pewnego miasta (co kto lubi).
  • Odpowiedz