Aktywne Wpisy
cyberspace +36
czarny PR #krakow
Laska dostała gazem po oczach i juz problem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
„Nigdy do Krakowa nie wrócimy. Nie chcieliśmy nawet kupować magnesów na lodówkę ani niczego, co przypominałoby nam podróż. Ludzie muszą zostać ostrzeżeni o tym, co się z nami stało, to było szokujące”.
https://www.manchestereveningnews.co.uk/news/uk-news/ill-never-return-krakow-after-31271915?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1742854180
Laska dostała gazem po oczach i juz problem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
„Nigdy do Krakowa nie wrócimy. Nie chcieliśmy nawet kupować magnesów na lodówkę ani niczego, co przypominałoby nam podróż. Ludzie muszą zostać ostrzeżeni o tym, co się z nami stało, to było szokujące”.
https://www.manchestereveningnews.co.uk/news/uk-news/ill-never-return-krakow-after-31271915?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1742854180

źródło: Zrzut ekranu 2025-03-26 o 09.16.04
Pobierz
shaelix92 +319

źródło: targi_beauty
Pobierz
Takie media rtv agd nie wydaje mi się chyba najlepszym pomysłem. Ale może się mylę?
Chciałbym kupić trochę gratów, ale nie wiem po prostu czy nie ma czegoś lepszego, coś jest niepolecane, i tym podobne pytania, osoby która kupuje coś na czym się nie zna.
A może ktoś z Was mógłby pomóc coś doradzić?
Wybrałem taki sprzęt
1) CZARNY PIEKARNIK ELEKTRYCZNY BOSCH HBA534BB0
Moje wymagania: żeby piekł i mało prądu brał ;)
Kryterium którym się kierowałem: po prostu Bosh, seria 4, wysoka ilość bardzo pozytywnych opinii
2) Płyta ceramiczna Bosch PKE611BB2E 4 Pola
Moje wymagania: nienawidzę indukcji nieważne jak ile razy jest lepsza.
Kryterium którym się kierowałem: po prostu Bosh, seria 4, kilka pozytywnych opinii
3) Pralka Bosch WAN2425EPL 8 kg 1200 obr/min 71 dB Biała
Kryterium którym się kierowałem: Jakiś mirek polecał tą, ze względu że da się wymienić łożysko bez wymiany całej pralki. Nie wiem czy to prawda, ale nie umiem znaleźć spisu polecanych pralek, więc ta informacja wydaje się ok, wraz z wysoką ilością pozytywnych opinii
4) Zmywarka do zabudowy Bosch SMV4EVX01E 60cm 14 kpl EfficientDry Home Connect
Moje wymagania: otwieranie drzwi, powiadomienie na podłodze
Moje życzenia: żeby miała mosiężną pompę i młynek do resztek żarcia (ale nie wiem jak takich szukać)
5) Lodówka do zabudowy Haier HBW5518E 248L 37 dB No Frost
Moje wymagania: żeby była do zabudowy, i było w niej chłodno
Kryterium którym się kierowałem: że Haier to niby dobra firma, a że ja się nie znam, to pierwszą lepszą wybrałem. ¯\(ツ)/¯
6) OKAP PODSZAFKOWY KUCHENNY WĘGLOWY 60cm BERDSEN CZARNY 10A
Wymagania: to mieszkanie z wyciągiem mechanicznym, nie potrzebuję turboodrzutowca 600m^3/h, zresztą ja i tak prawię nic nie gotuje. Okap podszawkowy, żadnych gównianych filtrów węglowych co nic nie wyciągają. Ma być realny odbiór powietrza
Kryterium którym się kierowałem: pierwszy lepszy z allegro do zabudowy w szafce
Chyba widać że nie jestem specjalistą ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Gdyby ktoś chciał mi pomóc coś rozjaśnić, będę bardzo wdzięczny
#agd #cokupic #remontujzwykopem #budujzwykopem #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #kuchnia #zmywarka #pralka #lodowka #okap #piekarnik #zakupy
źródło: agd
Pobierz@-o_o-: przeżyłem dobry szok jak zobaczyłem lodówki do zabudowy od środka. Nawet 60tki są po prostu malutki i płytkie. Twoje 54 będzie mega, mega małe
Szukam dalej. Dzięki!
@lobo Dzięki! To przydałby się po prostu taki, który jest znany z niepsucia się :)
@-o_o-: Ja bardzo chciałem lodówkę w zabudowie ale jak je zobaczyłem na żywo to uznałem, że nie ma opcji. Nawet jakieś Beko z cienkimi ściankami było tak płytki że wrzucenie dużego garnka zupy na noc by się wiązało z nadzieją, że się zmieści
Średnio te w zabudowie są 13-15 cm płytsze od normalnych).
Z tego względu zrezygnowałem z zabudowy
Pytanie ile masz miejsca na lodówke, są nawet 70tki do zabudowy
@lobo hahaha :) A ceramicznych zwykłych grzewczych nie ma z takimi bajerami?
Zmywarka padło na siemensa (w zasadzie to bosh) 45cm. Też super działą bezawaryjnie, teraz jednak tak jak wszyscy mówią brałbym 60cm.
Jedyne co sugeruje to płyta z indukcja
@-o_o-: nie ma takich sklepów
płyta ceramiczna to najgorsza ze wszystkich możliwych opcji, grzanie nie dość, że prądem to jeszcze przez grzałki, zamiast grzać garnek i zawartość będziesz grzał wszystko w koło i za to płacił