Aktywne Wpisy

Pandzia_art +146
źródło: 1000015138
Pobierz
Dogecoin +211
Mirki, u mnie w domu od lat jest najdziwniejsza tradycja wigilijna, którą babcia wymyśliła po jakiejś wojnie psychicznej z rzeczywistością.
Zanim karp zostanie zabity, każdy musi napić się łyka wody, w której pływał. Normalny łyk. Taki, co już po przełknięciu wiesz, że tego smaku nie wymażesz ani barszczem, ani opłatkiem.
Woda stoi w misce, karp krążył w niej pół dnia, czasem kichnął, czasem się zesrał, a babcia mówi, że to „esencja Wigilii”.
Uzasadnienie
Zanim karp zostanie zabity, każdy musi napić się łyka wody, w której pływał. Normalny łyk. Taki, co już po przełknięciu wiesz, że tego smaku nie wymażesz ani barszczem, ani opłatkiem.
Woda stoi w misce, karp krążył w niej pół dnia, czasem kichnął, czasem się zesrał, a babcia mówi, że to „esencja Wigilii”.
Uzasadnienie

które obligację są najlepsze jeżeli chcę wypłacać zyski co rok? W internecie polecają 3-letnie TOS i wypłacanie ich co roku. Podobno teraz zwiększyli karę za wcześniejsze wypłacanie więc czy opłaca się to jeszcze?
#inwestowanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
https://www.obligacjeskarbowe.pl/
Popatrz sobie.
Szukaj pod haslem " "odsetki -
Odsetki:
Naliczane od wartości nominalnej, wypłacane po każdym rocznym okresie odsetkowym "
Tylko że obligacje które są wypłacane co roku są indeksowane inflacją a większość osób je odradza bo spodziewa się niskiej inflacji więc zaraz z 6,30% COI może się zrobić 3% a tu mam pewne 5,95%
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
To co napisałem wyżej, które obligacje dadzą mi największy zysk jeśli zamierzam powiedzmy wpłacić 100000 i wypłacać odsetki co rok na konto. Wiem że COI są wypłacane co rok, ale ja wolałbym jednak stałoprocentowe TOS bo tam jest stały procent i nie martwię się o inflację więc pytanie które z nich dadzą największy zysk. Wiem że przy stałoprocentowych gdzie odsetki są wypłacane na koniec musiałbym
Zresza w 1 zdaniu pisales, zechcesz wyplacac zyski co rok, wiec TOSy odpadaja