Aktywne Wpisy

ly000 +59
Próbuję zrozumieć co takiego ludzie widzą w typowym nowym budownictwie i nie rozumiem tego. Tak, tak, niech sobie każdy buduje i mieszka gdzie chce, no ale zebrało mi się na narzekanie.
Ludzie w szczerym polu budują domki wielkości mojego garażu w kształcie czegoś, co kiedyś można było nazwać domkiem letniskowym i jeszcze nagrywają filmiki na youtube jacy to znawcy budownictwa są i jakie to doświadczenie mają, bo wybudowali domek 90-120 m2.
Czy
Ludzie w szczerym polu budują domki wielkości mojego garażu w kształcie czegoś, co kiedyś można było nazwać domkiem letniskowym i jeszcze nagrywają filmiki na youtube jacy to znawcy budownictwa są i jakie to doświadczenie mają, bo wybudowali domek 90-120 m2.
Czy
źródło: image
Pobierz
mlody_sarmata_ +190
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Czy gdy napawam zwykłym migomatem wałek, i zrobię z niego np 44mm i dopasuje do tego piastę materiał napawany będzie dostatecznie twardy?
Czy jest to w ogóle rozsądną metoda naprawy? Czy dorabiać całą piastę od zera, ale to z kolei kupa siana.
#spawanie #cnc #obrobkametali
@Zielony34 Jaką elektrodę? Jakieś twarde trudnościerlane coś jak na łyżki koparek? W sumie z elektrodą radzę sobie jak z kobietami- średnio :D ale mógłbym skuć otulinę i użyć TiGa
Nie łatwiej zrobić wałka w całości? Albo stoczyć kawałek nasadzić trzpień?
Dlaczego tak? Po napawaniu Twój tokarz będzie k----ł na czym świat stoi, bo obróbka spawu to nie jest przyjemna rzecz - twardość, udarność. Plus do tego materiał może być niejednorodny i mniej trwały. Da się, ale można się zirytować.