Aktywne Wpisy

nie wyobrażam sobie być w związku z mężczyzną, który ma BMI powyżej 24, jest to zwyczajnie obrzydliwe i świadczy o zaniedbaniu ciała i duszy, jak nie potrafisz utrzymać michy, to kim ty k---a jesteś??

Wookash071 +44
Złożyłem wypowiedzenie w kolchozie. Nie sądziłem, że to wygeneruje takie poruszenie xD

Oto grupy osób, które bezpośrednio zawdzięczają Elonowi bardzo, bardzo, ale to BARDZO wiele:
- 140k–200k pracowników Tesli (obecnych oraz byłych), którzy posiadają opcje na akcje firmy. Tesla słynie z tego, że wszystkim swoim pracownikom etatowym dawała/nadal daje (?) pakiety opcji na akcje oraz bardzo przystępne programy pozwalające na zakup akcji Tesli w obniżonej cenie. Taka polityka firmy w praktyce sprawiła, że tysiące pracowników Tesli na przestrzeni ostatnich kilku lat stało się po prostu milionerami.
- miliony indywidualni akcjonariuszy Tesli (w tym ja), którzy dzięki Elonowi zaliczyli astronomiczne zyski. Od czasu IPO w 2010 roku, akcje Tesli wzrosły o około 18 000% (na dzień styczeń 2025). Ci, którzy zaufali wizji Elona na początku, osiągnęli zwroty, które dla większości są wręcz niewyobrażalne.
- 5 milionów klientów Starlinka. Terminali SpaceX obsługuje już ponad 4,6 mln. Natomiast z jednego terminala bardzo często korzystają całe rodziny, a nierzadko także małe społeczności, które często nie mają żadnych alternatyw, by mieć dostęp do szybkiego internetu w przystępnej cenie. Myślę więc, że w praktyce liczba zadowolonych klientów Starlinka może wynosić nawet 10–20 milionów.
- 7 milionów zadowolonych właścicieli aut Tesli, którzy w badaniach satysfakcji zawsze oceniają Teslę bardzo wysoko. Lojalność klientów tylko potwierdza tę satysfakcję.
- Dziesiątki/setki milionów fanów eksploracji kosmosu – faktem jest to, że SpaceX jest bezkonkurencyjny w swojej branży. Programy rozwijane przez SpaceX pierwszy raz od dekad realnie zbliżają nas do powrotu na Księżyc i kolonizacji Marsa.
- Dziesiątki, a może nawet setki milionów użytkowników X.com/Twittera, którzy cieszą się ze zmian wprowadzanych na platformie po przejęciu Twittera przez Elona. X.com ma około 611 milionów klientów. Bardzo dużo osób (z pewnością nie wszyscy) jest bardzo zadowolonych ze zmian, które wprowadził.
O tym, co robi Neuralink, oraz jaką nadzieję daje to setkom tysięcy osób, także nie powinniśmy zapominać.
Elon jest postacią kontrowersyjną. Wiele jego działań wydaje się dziwnych, głupich albo nieszczerych. Elon, jako najbogatszy człowiek świata, pozwala sobie na bardzo dużą szczerość – generalnie mówi to, co uważa, co jest dla wielu osób źródłem wielu problemów. Pół USA go nienawidzi po tym, jak postawił się po stronie kandydata, którego, jak się okazuje, poparła jednak większość Amerykanów.
Ataki na Elona będą się nasilać. Jego DOGE będzie atakował zasadność wydawania miliardów publicznych pieniędzy. Komukolwiek zostanie odebrany państwowy garnuszek, będzie oczerniał Elona ile tylko będzie potrafił.
Ostatecznie, z wieloletniego doświadczenia wiem, że działania Elona zwykle najlepiej ocenia się z perspektywy lat. Ma na koncie wiele rzeczy, które przez wszystkich były oceniane jako niemożliwe. Wszyscy zawsze twierdzą, że jego pomysły są głupie, bez sensu albo bez szans. Osoby, które jednak śledzą Elona od dawna, zdają sobie sprawę, że w większości przypadków w tym jego zwariowanym postępowaniu jest metoda.
#elonmusk #tesla #spacex #usa
źródło: fed6dba1a0e1651618cf90036b92384a7791ab162c9415f246983403b6dbed37
PobierzNie wiem, czy można to będzie nazwać technokracją, ale jesteśmy blisko.
@anonimowy_programista: nic nie tworzy, tworzą pracownicy których zatrudnia. To oni są fundamentem jego działalności a nie on sam. Gdyby jego nie było to by był inny który by to zrobił. Jego działalność to zasługa areczka który wstaje o 8 rano i jedzie metrem w nyc do pracy do jego kołochozu a nie magicznego elona.
@StdPtr: a po co komu zniżki i opcje na akcje, jeżeli one by nie rosły? Dziwnem trafem we wszystkich firmach Elona rosną one szybciej niż w innych miejscach.
Miód na serce i oczy, że USA wreszcie wraca na NORMALNE tory rozwoju. Odrzuca zgubne pakty ekologiczne, robi cięcia DOGE(!)
Natomiast czytam komentarze poniżej (odnosząc się do 90% z nich) i zaczynam rozumieć czemu większość ludzi jest głupia lub biedna. Jedna zapętla drugie.
Argumenty i analiza to nie jest mocna cecha ogółu populacji.
@StdPtr: tak sobie powtarzaj.
Robotaxi i Optimus w praktyce powinny sprawić, że marże firmy wzrosną do 60-80%.
źródło: Screenshot 2025-01-23 at 10.54.45
Pobierz@anonimowy_programista: ale czy ja twierdzę że jego firmy nie odnoszą sukcesów? Odnoszą sukcesy. Tak samo jak sukcesy odnoszą inne firmy w ameryce nvidia, netflix, apple, miscrosoft, amazon. Największa firma elona to chyba tesla która w rankingu największych firm w ameryce jest na 6 miejscu i dodatkowo jest mocno przeceniona (moim zdaniem)
Możesz mi powiedzieć jaki budżet na reklamę w mediach miała Tesla w latach 2010-2022? Bo ja Ci to powiem z pamięci:
@zeszyt-w-kratke: wow. Po prostu odkryłeś sekret bycia miliarderem. WOW. Odkrył jeden prosty sekret - inni miliarderzy go nienawidzą.
A porównanie
@RyzyKamil: miło czasem usłyszeć takie słowa.
Swoją drogą, mam wrażenie, że ostatnio ilość szamba przebija tutaj wszystkie
@RyzyKamil: swoją drogą, ostatnio coraz częściej zadaje sobie pytanie, czy wykop jest wart moich nerwów... bo co raz częściej mam ochotę "na wyprowadzkę" stąd. Więc jakby co, daje znać, że mam też konto na https://x.com/unnamed_coder/
@anonimowy_programista: