Wpis z mikrobloga

Ile jeszcze jadu musi się wylać z tych prawackich szczujni typu Republika czy wPolsce żeby ktoś wreszcie się tym poważnie zainteresował z rządu. Codziennie wylewają hektolitry szamba i fejkniusów i są bezkarni, nie dzieje się nic. Ja wiem że mają związane ręce bo KRRiT jest dalej pisowska ale przecież istnieje tyle różnych innych metod żeby to ukrócić.

Odcięcie PiSu od TVP sprawiło jedynie tyle że nie jest to finansowane z budżetu ale hydrze której ucięli głowę wyrosły dwie nowe i to jeszcze bardziej agresywne, to się zwyczajnie w pale nie mieści co te oddziały szturmowe PiS robią z dziennikarstwa. Jakieś dymy na konferencjach, zamiast słuchać to co mówią to wdają się w polemikę, rozsiewają jakieś fejki, zadają absurdalne ośmieszające intelekt pytania i potem manipulują że nikt nie chce z nimi rozmawiać. To robienie materiałów pod tezę to mnie tak wkuriwa że to jest szok. Nie pokażą zwyczajnie ujęć z konferencji na której byli czy coś tylko zadają jakieś gówniane pytanie już po konferencji w biegu i potem dają narracje że ktoś ucieka niby im od pytań... no k---a jego mać. To nawet nie obraża inteligencji, to jest zwyczajne s-----------o.

Te prawackie media polaryzują społeczeństwo do tego stopnia że po wyborach prezydenckich może nawet dojśc do wojny domowej jak tak dalej będą kreować swoją alternatywną rzeczywistość. Przecież jak wygra kandydat nie z PiS to oni są w stanie zrobić tutaj wojnę totalną licząc że rząd nie zareaguje i będą bezkarni. Dlatego właśnie służby powinny mieć to wszystko na uwadze i monitorować żeby do takiej sytuacji nie dopuścić.

#bekazpisu #media #polityka

cytat filmowy not related
MarianoaItaliano - Ile jeszcze jadu musi się wylać z tych prawackich szczujni typu Re...
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TOPOLEJESTOBOWI: Co się niby takiego dzieje? Normalnie podawane informacje, żadnych pasków grozy obrażających opozycję, nie przemilczują tematów niewygodnych dla rządu. Nie ma nawet porównania do tego szamba co było za PiSu.

I z żadnej farmy nie jestem tylko zastanawia mnie do czego to co robią te oddziały propagandowe PiS to doprowadzi. Ile jeszcze tego hejtu będzie się wylewało na rząd z tamtej strony, nie jest to nawet żadna konstruktywna krytyka
  • Odpowiedz
@MarianoaItaliano: Polecam zapoznać się z działalnością SIlnych Razem (SnaW) na twiterze. Koń giertych naprawdę posiada farmę trolli, która szeruje nieśmieszne memy i hastagi na X'ie. Silniczki to określenie jakiego używa się na takie osoby. Masz poglądy takie jak ta sekta z tego co widzę haha
  • Odpowiedz
@MarianoaItaliano Najlepszym rozwiązaniem będzie zagłodzenie tych szczujni, niezwykle skuteczne zwłaszcza w przypadku tucznika Sakiewicza. Jakby chcieli to zrobić brudząc łapy to na ulice wyszłoby pewnie więcej ludzi niż w przypadku protestów lex tvn, no niestety w takiej żyjemy rzeczywistości. Trzeba poczekać do zmiany w pałacu, wyczyścić KRRIT i przypie"dolic im takie kary, że się zesrają. W końcu może spokornieją
  • Odpowiedz
@eleganckichlopak @magdaiLenai @szmichal KRRiT wiadomo, ale przecież można ich dojechać na różne inne sposoby.

Kontrole skarbowe, ciągłe kontrole z pipu, kontrola zbiórek publicznych, to wszystko można zlecić i coś się na pewno znajdzie bo przecież oni tam są polepieni na sznurek i plastelinę. Albo nawet taki spin że podejrzewają że są finansowane przez rosyjskie służby i zablokować im środki ze zbiórek, przecież to można ciągnąć miesiącami w razie czego
  • Odpowiedz
Wiesz co się dzieje obecnie w neoTVP?

@TOPOLEJESTOBOWI: Teraz raz na wydanie wiadomości powiedzą, że pis coś tam o-----ł a za tvpiss to cały dzień j----i tuska (zresztą to można obejrzeć na żywo bo tvRepublika się niewiele różni od tvp za pis więc nie p-----l, nawet jak masz dziury w mózgu i pamięć złotej rybki to możesz sobie odświeżyć) 'ALE ALE ONI TEŻ ONI TEŻ WIDZISZ ONI TEŻ JEST TO
  • Odpowiedz
@MarianoaItaliano można, czekają chyba na wynik wyborów, bo nie widzę innego wytłumaczenia. Ergo, co innego stronniczość mediów, a co innego mowa nienawiści, fake newsy I namawianie do przemocy. Ktoś tu wyżej napisał, że TVP jest stronnicza - to akurat prawda, odkąd istnieje nigdy nie było inaczej, co nie zmienia faktu że tv republika I to drugie g---o trzeba zaorać.
  • Odpowiedz
@MarianoaItaliano: mnie to też przeraża że oni sobie nie zdają sprawy z konsekwencji tego co oni robią. Tak jak piszesz, jakaś wojna domowa (a co w obliczu rozje*anych mechanizmów funkcjonowania państwa, kryzysu w sądownictwie nie wydaje się takie bardzo aż nieprawdopodobne) ale nawet to, co się odwala np z Owsiakiem. Nawet jak do niczego nie dojdzie (oby tak było) to weź sobie żyj w ciągłym strachu o swoje życie, przecież
  • Odpowiedz