Aktywne Wpisy

alverini +535
A wy co przegrywy? Macie też złą nazwę CV? Anetka z HR nawet CV nie otworzy bo jej się nazwa nie podoba xD chvj z doświadczeniem, liczy się nazwa pliku xD
#pracbaza
#pracbaza

źródło: temp_file1214813853963145216
Pobierz
synadama +18
#psychologia #logikaniebieskichpaskow
Dlaczego nas mężczyzn tak bardzo kręci widok atrakcyjnej kobiety doświadczającej bólu, cierpienia, poniżenia?
Dlaczego nas mężczyzn tak bardzo kręci widok atrakcyjnej kobiety doświadczającej bólu, cierpienia, poniżenia?

źródło: temp_file8191004354123073683
Pobierz
#nieruchomosci
Deweloper zbiera fundy, ogarnia papiery i pozwolenia na jak najgęstszą zabudowę
Mało tego, taki przedmiot państwowy nie dział by w pozycji maksymalizacji zysków z m2 więc inwestycja realizowała by również inne potrzeby mieszkańców, takie jak komunikacja, tereny rekreacyjne, dostęp do usług.
@realizta: Dokładnie - ma drodze masz studium techniczno-ekonomiczno-srodowiskowe żeby zmaksymalizować przebieg trasy, to w budowlance miałbyś studium urbanistyczno-ekonomiczno-srodowiskowe i całościowe spojrzenie a nie tylko wstawianie osiedla plomby xD
W ogóle gdyby to robiła GDDKiA to możnaby to połączyć przebudową dróg
Wystarczy zobaczyć jak to dobrze działa w takim Singapurze.
Prywatny sektor nie jest idealny, ale widać że pomału się unormuje i historia z 2009 zatoczy
Na studiach często poddawali prl'owskie osiedla jako wzór dobrze zaprojektowanych osiedli (studiowałem gospodarkę przestrzenną)
@Jurga09: no i rola państwa powinna być ograniczona do planowania przestrzeni.
Ustalony plan zagospodarowania przestrzennego, maksymalny procent zabudowy działki, wysokość budynków, minimalna odległość od granicy działki i innych budynków, ilość miejsc postojowych etc.
Tylko że to leży, przepisy są zbyt luźne i wciskają
Mam też pytanie, masz rzesze fanów, deweloperka to żyła złota, nic nie trzeba umieć. Czemu nie stawiacie wspólnie osiedli?
Przecież to i tak finansuje bank, tylu was jest to i ludzi nie musicie zatrudniać, co to za problem chałupe pomurować.
Ogółem marnujesz sie, z tymi populistycznymi hasłami i przerośniętym