Wpis z mikrobloga

Idzie mi drewno na schody, dąb w typie rustykalnym (będzie miał wypełnione żywica sęki)
Nie myślę o niczym innym jak o lakierze, blablador uwielbia na nich spać a nie zawsze jest super czysty i suchy.

Mam w domu wszędzie panele jakby rustic oak I chciałbym kontynuować odcień, muszę jakoś go dopasować. Po samym lakierze odcień będzie taki blady podejrzewam no i nie ma opcji że się dopasuje z resztą podłóg. Podłoga coś jak z fotki tak+/-.
Czym tu jakoś podkolorować drewno przed lakierem? Będę miał na czym testować
Mieszać różne bejce?

Lakier planuje: https://www.google.com/search?q=hws+712

#budujzwykopem #schody #remontujzwykopem #drewno #lakiernictwo
draki7 - Idzie mi drewno na schody, dąb w typie rustykalnym (będzie miał wypełnione ż...

źródło: temp_file5116408391255112064

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@Vhredny okey, już któryś raz widzę odradzanie remmersa, mam te marke na pergoli i chyba wiem ich, dzięki za nakierowanie
To zdjęcie takie z czapy, realnie jest ciemniejszy odcień, tu jakby prześwietlone, chciałbym móc delikatnie korygować odcień, po samym lakierze spodziewam się dużo jaśniejszego odcienia względem podlogi
  • Odpowiedz
@draki7 kup sobie wzornik kolorów. Ja używam sopur bejca pastelowa pełna paleta kosztuje jakieś 130zl. Jak chcesz dobrze dopasować to warto :) Do sęków użyj szpachli holzmasse K2 od Borma Wachs. Dwuskładnikowa bardzo mocna. Lakierów ja używam lakierów akrylowych Adler albo kemichal nie żółkną.
  • Odpowiedz