Wpis z mikrobloga

Brawo kierownictwo Forda! Elektryki przecież są takie dobre, tak świetnie się sprzedają, że aż Fiat wkłada ponownie silnik spalinowy do 500-tki. W tym momencie oferta Forda jest tragiczna (może oprócz dostawczaków).

Świec Panie nad ich duszą, tzn. koniami mechanicznymi.

RIP Fiesta
RIP Mondeo
RIP C-Max
RIP Focus

#motoryzacja #samochody #elektromobilnosc #ford
katolewak - Brawo kierownictwo Forda! Elektryki przecież są takie dobre, tak świetnie...

źródło: temp_file2492182958340687298

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

RIP Fiesta

RIP Mondeo

RIP C-Max

RIP Focus

@katolewak: jak wycofywali Mondeo to mówiłem, że za kilka lat będą szybciutko przywracać ten model reklamując się powrotem do korzeni. Nadal na to czekam, choć coraz bardziej zaczynam wierzyć w to, że wycofają się z Europy lub zostaną marką niszową z elektrycznym Mustangiem i Pumą.
  • Odpowiedz
@OrzechowyDzem: j---ł ich pies. Zabili naprawdę fajne modele, zostawiając elektryczne lub hybrydowe g---o. Niech zdychają, nawet mustanga mi nie szkoda, bo w aktualnej cenie nowy mustang jest po prostu żartem. Mondeo MK4 czy MK5 z 2.0 TDCi lub w mocnej benzynie 2.0 Ecochrust, a nawet 2.5 Turbo - świetne auta (z c-------i skrzyniami dwusprzęgłowymi, bo na szczęście były też wersje z automatem klasycznym). Fiesta - jaka wersja by nie była
  • Odpowiedz
taka fajna marka

@jakis_login: dla mnie Ford zawsze był ikoną motoryzacji, znacznie bardziej zasługiwał na to miano niż VW czy Toyota.
Dziś? Brałbym Toyotę z pocałowaniem ręki.
Obecnie mam Focusa MK3 i bardzo żałuję, że w MK4 nie ma dobrego, czterocylindrowego silnika benzynowego (pomijam wersję ST). Tym samochodem jeździ się po prostu bardzo dobrze. Pewnie, że to nie jest premium, że wyciszenie słabe, wyposażenie takie sobie, ale jakość prowadzenia, wchodzenie
  • Odpowiedz
@OrzechowyDzem: Ford od zawsze, w niemal każdym modelu (nie ty galaxy, ty się prowadziłeś jak g---o...) miał świetne właściwości jezdne. Jakość wykonania była na akceptowalnym poziomie - adekwatnym do ówczesnych cen. A teraz? Jest drogo, ale przynajmniej jest c-----o :D Miałem okazję jeździć ostatnim focusem (dostałem jako zastępcze jak swojego handeja zostawiłem na likwidacji szkody) i... ja pierdzielę, jak to jest dziadostwo... w środku jest po prostu beskresnym morzem plastiku
  • Odpowiedz
Brawo kierownictwo Forda! Elektryki przecież są takie dobre, tak świetnie się sprzedają, że aż Fiat wkłada ponownie silnik spalinowy do 500-tki. W tym momencie oferta Forda jest tragiczna (może oprócz dostawczaków).

@katolewak: Jeśli chodzi o Fiata 500 to generalnie we wszystkich elektrykach zadbali o miejsce do zamocowania silnika spalinowego co też jest interesujące ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@katolewak: imo ford samemu sobie nie może się nadziwić jak upośledzony jest. Wystarczy spojrzeć na zeszłoroczną wtopę z softami silników w wersji RS. Kupujesz hatchbacka w cenie bmw (w sumie to m2 to tam z 1/5 ceny chyba brakowała) i już pomijając, że z luksusów to dostajesz sportowe uchwyty na kubek to dostajesz auto, które ma mniejszą moc niż deklarowaną przez producenta i to o jakieś 40 koni i oczywiście
  • Odpowiedz
W tym momencie oferta Forda jest tragiczna (może oprócz dostawczaków).

@katolewak: Nic dziwnego, że oferta forda jest tragiczna. Ich polityka nawet w Stanach Zjednoczonych jest po prostu idiotyczna a co dopiero mówić w Europie. Nie możesz na wszystkich kontynentach praktycznie tak naprawdę gdzie masz duży udział w rynku wycofać tak naprawdę aut flotowych i liczyć na dobrą sprzedaż crown victoria, taurus, mondeo/fusion teraz fiesta i fokus do tego nie opracowując
  • Odpowiedz
  • 1
@jakis_login miałem Fiestę MK7, z benzynowym silnikiem 1.4. super auto. Nie miało się co psuć, tylko temat eksploatacyjne. Mechanicy, którzy mi to ogarniali (kiedyś pracowali w Fordzie, teraz mają swój warsztat) to mówili, że jak nie pałuje się tego silnika jak debil to jeździć będzie długo bez awarii. Gdyby nie to, że rodzina mi się powiększyła (2+2) to bym nie sprzedał Fiesty. Na szczęście kupiłem C-Maxa i nadal jest dobrze. Właściwości
  • Odpowiedz