Wpis z mikrobloga

Chcę sobie wyrobić abonament mieszkańca (rejonowy za 30zł/rok) do strefy płatnego parkowania w Warszawie. Z tego co widzę w artykułach i czego dowiedziałem się na infolinii ZDM, to w przypadku tego abonamentu mogę parkować w strefie w promieniu 200m od miejsca zameldowania. W jaki sposób SM niby sprawdza te 200m? Na oko? Bo nie wydaje mi się żeby sprawdzali każde auto z profesjonalnym miernikiem odległości.

#strefaplatnegoparkowania #warszawa #spp #pytanie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wypiek
  • 0
@ArekJ Czyli promień 200 metrów liczony jest od parkomatu, który znajduje się najbliżej mojego miejsca zameldowania? Nie rozumiem w takim razie dlaczego ZDM o tym nie informuje na stronie.
  • Odpowiedz
@xDgg: chyba to jest tak, że 200 metrów liczone jest od mieszkania, ale parkować możesz jakoś w okolicy parkomatów, które łapią się w tym obszarze.
Nie wiem dokładnie jak to jest liczone co do metra, kiedyś gdzieś coś takiego czytałem i oni mają też jakąś taką stronę(https://zdm-warszawa.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=0a13056afeaf44668907a6a32a73311c%20), ale tam z kolei jest mowa o 150 metrach. Najlepiej by się było dopytać u źródła.
  • Odpowiedz
@xDgg: 200 metrów to szukają parkomatów o Twojego domu. Potem od każdego z tych parkomatów masz chyba 100 metrów żeby zaparkować.

SM tego nie sprawdza wcale. Sprawdza to ZDM swoimi samochodami i patrolami
  • Odpowiedz