Nosiłem 2 lata aparat ortodontyczny, odczuwam ból zęba szóstki w przypadku, gdy dostanie się tam zimna woda/czekolada. Byłem u dentysty i powiedział mi, że to recesja dziąseł i powiedział, że jedynym rozwiązaniem będzie przeszczep tkanki z podniebienia - trochę się obawiam tego zabiegu, ale mówił, że to jedyne rozwiązanie. Coraz bardziej mi zaczyna doskwierać ten ból, ponieważ jest on przy codziennych czynnościach, podczas płukania zębów zimną wodą, gdy zjem coś zimnego (nawet głupi pomidor z lodówki). Chciałbym to jeszcze sobie przegadać z innym specjalistą, czy zna ktoś dobrego peridontologa z #krakow?
@KrysztalowyMick: Wczoraj moja koleżanka miała robiony ten zabieg. Też się strasznie bała i panikowała. Wczoraj po 3 h (robili jej 1 ćwiartkę) wyszła zadowolona. Mówiła że nie ma się czego bać. Dziś się już dobrze czuje. Wiadomo, nie może jeść ale jest na nutridrinkach i zupach więc nie odczuwa za bardzo głodu. My z Bielska jesteśmy - tu mogę ci polecić klinikę, gdzie ona miała to robione. Btw moja mama
@Klucz13stka: ile czasu minęło od zabiegu Twojej mamy? Pytam, bo chciałbym też się dowiedzieć czy po zabiegu taka recesja może wrócić, czy jest spokój z tym na dłuższy czas.
Chciałbym to jeszcze sobie przegadać z innym specjalistą, czy zna ktoś dobrego peridontologa z #krakow?
#pytanie #dentysta #zeby #stomatologia #stomatolog
źródło: gum-inflammation-closeup-young-woman-showing-bleeding-gums-gray-background-dentistry
PobierzBtw moja mama