Wpis z mikrobloga

Już dziś o 20:00 gościem Stanowskiego będzie Piotr Wielgucki bloger "Matka Kurka" który czarno na białym pokaże jak funkcjonuje WOSP i dlaczego jest to największy przekręt w Polsce.
Jestem przekonany, że to co powie nie stanie się żadnym przełomem, ale mam nadzieję że otworzy szerzej oczy tym wszystkim, którzy do tej pory bezgranicznie ufali WOSP i Owsiakowi.
Gdyby tak jak dzisiaj za czasów PiS pieniądze ze społek skarbu państwa pompowane były do jednej fundacji wspierającej pis to afera byłaby na całą Polskę. Jednak widząc plakaty orlenu, reklamy w państwowych bankach z WOSP nikt nawet nie próbuje sobie zadawać pytań skąd i dlaczego te pieniądze idą tylko na jedną fundację.
Szczytem bezczelności są wpisy na X Ministerstwa Zdrowia zachęcające do wsparcia WOSP. To rolą państwa jest zapewnić szpitalom potrzebny sprzęt tak żeby takie fundacje nie musiały działać.

#polityka #wosp #kanalzero #stanowski #godzinazero
kogi - Już dziś o 20:00 gościem Stanowskiego będzie Piotr Wielgucki bloger "Matka Kur...

źródło: wielgucki

Pobierz
  • 119
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 4
@Pracuje_zdalnie_chyba: jako były pracownik czy wolontariusz możesz nie zdawać sobie sprawy w jaki sposób w majestacie prawa robione są wałki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Setki tysięcy ludzi wierzy, że to wszystko jest legit, bo przecież na stronie WOSP są rozliczenia, czy jakieś grafiki o zebranych pieniądzach, ale Owsiak zapytany ile jest na kontach fundacji nie potrafi odpowiedzieć i ucieka. Tylko no to jest już hejt bo
  • Odpowiedz
@kogi: Nie będę zdradzał kim byłem z uwagi na to, że to wykop i jakby ktoś się postarał to by mnie znalazł także po prostu poczekam. Jeżeli chodzi o te magiczne wałki to jeżeli zaliczają się do tego auta brane na leasing a potem wykupowanie ich na prywatne za grosze to żadnych poważniejszych nie widziałem także chętnie się czegoś nowego dowiem jeżeli miało miejsce bo oczywiście prezesem nie byłyem, wszystkich
  • Odpowiedz
@kogi:

skarbu państwa pompowane były do jednej fundacji wspierającej pis to afera byłaby na całą

A czemu ta fundacja niszczona przez cały aparat pansywowy miała się nie odgryzać pisowcom? Powiesz co takiego zrobił Owsiak przed 2015 że juz od 2016 w tvp z podatków wszystkich nie emitowano finału wosp?
Czemu miał pozostać bierny? Miał Jarosława na kolanach błagać? Czy dać się opluwać?
To że tak wyraźnie się opowiedzieli za konkretną
  • Odpowiedz
Już dziś o 20:00 gościem Stanowskiego będzie Piotr Wielgucki bloger "Matka Kurka" który czarno na białym pokaże jak funkcjonuje WOSP i dlaczego jest to największy przekręt w Polsce.

@kogi: Ten sam który za to co wypisywał dostał wyroki sądowe?

To samo WOŚP które od samego początku jest kontrolowane i nikt nic nie potrafi im znaleźć?

PIS miał 8 lat żeby wykazać że przez ostatnie 13 lat fiskalnych coś było nie
  • Odpowiedz
@Pracuje_zdalnie_chyba: wołaj, z chęcią poczytam z czystej ciekawości, jak to wygląda od środka. Chociaż mam przekonanie graniczące z pewnością, że tych zakutych łbów nie przekonałoby do Owsiaka nawet to, jakby sam Kaczor z Dudą czy innym Morawieckim stanęliby z puszkami i chwalili całą akcję
  • Odpowiedz
wiecie może dlaczego spółki skarbu państwa zamiast kierować wsparcie do NFZ kierują je do WOŚP i jeszcze opłacają reklamy dla fundacji? ( ͡° ͜ʖ ͡°) jaki jest w tym cel? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@kogi: Bo WOŚP zapewnia im w wielu wypadkach świetną reklamę bo naprawdę dużo ludzi oglądało finały przed telewizorami. Naprawdę muszę Ci
  • Odpowiedz
@kogi: a po co to prywatne robią? Po co taki mcdonals ma fundacje zamiats po prostu przelać kasę?Żeby się promować. I mieć dodatkowe zyski. Bo ludzie chętniej kupują.
A te spółki to są normalnie działające na rynku firmy.
  • Odpowiedz