Wpis z mikrobloga

• 1
@fornson23: Oczywiście że tak, ponieważ AI wpływa i będzie w jeszcze większym stopniu wpływało na wszystkie dziedziny życia, od medycyny, po handel, tak jak komputery i internet wpływają dziś na każdą dziedzinę życia i większość ludzi na świecie ma je w domu i nosi codziennie w kieszeni (tak, smartfon to też komputer). To jest przede wszystkim automatyzacja i jeszcze szerzy dostęp do wiedzy, a także możliwości analizowania gigantycznych i skomplikowanych
  • Odpowiedz
@Gandisima jeśli chodzi o Amerykę to jestem więcej niż pewny, że typ drugi ma tam monopol xD w tempie, w którym tyją Amerykanie to już trzeba zacząć dodruk pieniądza na sponsorowanie tfu cukrzycy

otępiały naród uzależniony od leków i opiatów
  • Odpowiedz
@armin-van-kutonger: "Decyzja ta oznacza, nasz kraj został objęty limitami importowymi, które ustalono na 50 tys. chipów z możliwością do zwiększenia do 100 tys"

"fachowcy zwracają uwagę, że i tak polskie zapotrzebowanie na chipy jest niższe od ustalonych limitów i raczej wątpliwym jest, by dobiło do 50 tys"
  • Odpowiedz
  • 1
@Tommy__: A w jakim sposób cyfryzacja obniżyła ceny jajek? Czy twoim zdaniem cyfryzacja nie przyczynia się do poprawy jakości i wygody życia ludzi na całym świecie i zamiast cyfryzacji powinniśmy inwestować w insulinę dla cukrzyków? Ja na przykład chciałbym 99% spraw móc załatwić online i każdy by na tym skorzystał bo nie robiłbym kolejek i korków, a przy okazji mi przyjemniej by się żyło bo sam nie musiałbym w tych
  • Odpowiedz
@kkecaj: ta, póki co AI to się nadaje do scamowania starych ludzi w internecie i spamowanie social mediów ChałKoniami. Ewentualnie TVRepublika tworzy utwory AI o bobrach i Tusku. A w pełni autonomicznych samochodów jak nie było tak nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@farbowanylisek: typ drugi na całym świecie to około 90% przypadków. Jak już to ustaliliśmy to, pomijając cukrzykow t1, może wytłumacz jak te miliony ludzi którzy muszą brać teraz insulinę mają żyć i po co tak ma to wyglądać skoro insulina na rynku jest od 100 lat?
  • Odpowiedz
@conamirko no ale typ drugi jest powodowany przez nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu i brak ruchu. I te miliony biednych otyłych Amerykanów jeżdżących 500 metrów do sklepu samochodem/wózkiem elektrycznym powinni po prostu wstać, przejść się pieszo na spacer i przestać jeść syf. Proste
  • Odpowiedz
@farbowanylisek: nie jest xD gdyby było inaczej to byśmy nie mieli 6% populacji chorej na cukrzycę tylko 60% bo tyle osób ma nadwagę i jest otyłych

Oczywiscie nadwaga nie pomaga i jak masz skłonności to choroba rozwinie się szybciej i będzie miała poważniejszy przebieg - z tym nie ma co się kłócić
  • Odpowiedz
  • 1
@makaronzjajkiem: Co? Waymo w 2024 roku zrealizowało w 3 miastach w USA ponad 4 milionów przejazdów i pozyskało dodatowe 6 mld $ na rozwój. Autonomiczne samochody-taksówki to nie jest już faza ciekawostki tylko realny i dochodowy biznes z którego korzystają codziennie ludzie w USA i cena jest porównywalna z klasyczną taksówką. Teraz już przechodzimy w fazę upowszechniania tego typu rozwiązań a nie wróżenia z fusów że może kiedyś będą autonomiczne
kkecaj - @makaronzjajkiem: Co? Waymo w 2024 roku zrealizowało w 3 miastach w USA pona...
  • Odpowiedz
@farbowanylisek:

I te miliony biednych otyłych Amerykanów jeżdżących 500 metrów do sklepu samochodem/wózkiem elektrycznym powinni po prostu wstać, przejść się pieszo na spacer i przestać jeść syf. Proste

Primo, mniejszość z nich zostaje cukrzykami. Secundo, właśnie pokazujesz jak masz głęboko w dupie ludzkie życie. Ja nie jestem religijnym człowiekiem, ale nauki Chrystusa nauczyły mnie poszanowania każdego ludzkiego istnienia. Swoimi tyradami pokazujesz, że masz ludzi gdzieś, dla Ciebie to zwykła statystyka.
  • Odpowiedz
@fornson23 czyli otyłość przekraczająca wszystkie normy, brak jakiegokolwiek ruchu i wysokoprzetworzona a nawet rakotwórcza żywność nie ma wpływu na cukrzycę? Jakie nauki o zdrowiu lub żywności skończyłeś?
  • Odpowiedz