Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

-w ramie walki z walką z klimatem cofają się do starych żarówek XD (skrin)

@d4wid: Chłopie, w tej Ameryce nadal powszechne są grzejniki elektryczne, ludzie potrafią grzać cały dom farelkami. To jest nowoczesność i postęp, nie to co w Europie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 85
@d4wid: Chłopie, w tej Ameryce nadal powszechne są grzejniki elektryczne, ludzie potrafią grzać cały dom farelkami. To jest nowoczesność i postęp, nie to co w Europie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Nusantara: mój mózg dalej ma problem ze ogarnięciem tego, że tam dużo osób w przyczepach żyjeXD
  • Odpowiedz
Chłopie, w tej Ameryce nadal powszechne są grzejniki elektryczne, ludzie potrafią grzać cały dom farelkami. To jest nowoczesność i postęp, nie to co w Europie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Nusantara: w UK też nie jest to nic szczególnego, a są w Europie.
  • Odpowiedz
wycofuje socjal na leki refundowane, takie jak: tańsza insuluina, leki generyczne za $2

@d4wid: nie po to koncerny farmaceutyczne dokonują darowizny żeby amerykanin mógł za prawie darmo insuline kupić
  • Odpowiedz
-pomarańczowy wycofuje pomoc Ukrainie na 3 miesiące, jako argument zakończenia wojny

@d4wid: chyba pomoc dla UA jest wykluczona z tego, niech mnie ktoś poprawi jak nie mam racji.

Ale np zwolnienie wszystkich, którzy współpracowali z Ukrainą, z Departamentu Obrony, i zastąpienie ich nowymi, to na pewno dobry pomysł( ͡° ͜ʖ ͡°) przez "zwolnienie" mam na myśli zwolnienie z roli, nie z DO.
  • Odpowiedz
-pomarańczowy wycofuje pomoc Ukrainie na 3 miesiące, jako argument zakończenia wojny

@d4wid: Chyba czytamy różne artykuły, słuchamy inne przemówienia, bo 90 dni zawieszenia wsparcia nie dotyczy pomocy dla Ukrainy.

-trump uwalnia ok 1500
  • Odpowiedz
mój mózg dalej ma problem ze ogarnięciem tego, że tam dużo osób w przyczepach żyjeXD

@d4wid: informacja nieprawdziwa, wielokrotnie czytałem na wykopie, że PKB USA ciągle rośnie, a tym samym społeczeństwu żyje się lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@d4wid: Sprawa żarówek jest dość ciekawa. Zablokowano je, gdy już wiadomo było, że wchodzi oświetlenie diodowe, ale jeszcze było drogie. Pomiędzy świetlówkami diodowymi, a żarówkami było całe spektrum świetlówek luminoforowych i wyładowczych. Zatem wycięto żarówki, aby producenci rtęciówek mogli się dorobić przed wejściem diod. Więc wymyślili, że trzeba oszczędzać prąd, gdzie świetlówka była bardziej oszczędna dopiero po dłuższym czasie świecenia, ale za to światło świetlówki po dłuższym czasie było bardziej
  • Odpowiedz
  • 0
@d4wid: O widze ze Ameryka juz zła xD

@papanostulos: no widzisz uposiu, nie jestem z głównej i potrafię opinię wyrazić swoim zdaniem.
Przecież to kraj 3 świata konfiarzu, dobrze wiesz.

Ty lepiej się tam salciarzu zastanów jak tam pomoc dla Izraela, bo idzie pełną parą( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz