Aktywne Wpisy

RenkaRenkeMyje +1369
Wszystkie te czekolady i inne słodycze z nazwą "dubajskie" kojarzą mi sie jedynie z aferą srania do ryja polskim modelkom xD nie brzmi to zbyt zachęcająco kiedy patrzysz na taką czekoladke i... aaa nie ważne xD
#heheszki
#heheszki

innv +498
Najbardziej mi się śmiać chce, że to niby lewaki miały zabrać pieniądze i mieliśmy "nie mieć nic".
No cóż, psikus.
#gielda
No cóż, psikus.
#gielda
Tymczasem ludzie na początku lat 2000 potrafili wyjezdzac z Polski zagranice sprzedawac swoje wlasnosciowe mieszkania w Polsce, zeby zyc w kilka osob w wynajmowanym domu czy mieszkaniu i tam robic dzieci.
Dajcie już tym wykopkom za darmo mieszkania, może dzietność sie znaczaco nie poprawi, ale za to będą mogli narzekać, że ludzie nie maja dzieci, bo smog, czy to, że jedynie dzieci mozna robic majac dom wśród zielonych, cichych i czystych terenów 200 metrów od Metro Politechnika, a tego nie ma, wiec dzietność nadal leży i kwiczy. #demografia
#nieruchomosci
@Sinuhe_95: no to przestań spierdoksie obserwować ludzi na social media i pogadaj sobie na zewnątrz
No normalnie, ludzie nie mieli tutaj pracy, ale mieli mieszkanie, to sprzedawali mieszkanie i zaczynali nowe zycie na zachodzie xD.
I to wlasnie w to nalezalo by inwestowac, a nie ladowac kase w starcow 35+, bo i ryzyko uposledzonych
Tymczasem te perspektywy zapewnione przez
@jozef-dzierzynski: ale obydwoje mają własnościowe ( na kredyt czy nie ) mieszkanie i tu jest podstawa. Moi znajomi mogliby mieć wcześniej dzieci ale nie mieli bo oszczędzali na wkład własny i gdy już mieli mieszkanie na kredyt to po jakimś czasie zrobili
Mi się wydaje, że wśród ludzi zachodzi proces myślowy "Mieszkanie -> więcej zasobów (mniej się wydaje, mniej trzeba pracować) -> dziecko" i ogólnie rzecz biorąc to mają rację, tylko problem jest w tym, że współczesny świat jest tak skonstruowany, że:
1. Nigdy nie złapią króliczka, jak będą mieć mieszanie to jeszcze
@Dawul: Nie wiem