Wpis z mikrobloga

Jakim cudem mój wujas który nie ma ubezpieczenia od ponad 3 lat dalej nie dostał kary od #ufg? Oni nie mają jakiegoś automatu do sprawdzania? Po prostu mnie to dziwi, bo widziałem sporo wpisów w necie, że ludzie jeden dzień się spóźniali i mieli karę, a ktoś nie ma od 3 lat #oc i nic się nie dzieje XD Najlepsze że jak powiedziałem mu o tej karze to teraz nagle chce z powrotem kupić ubezpieczenie, ale nie wiem czy to dobry pomysł, bo pewnie od razu to wykryją

#ubezpieczenia
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wormditt: W tamtym roku to rozkminiałem, mieliśmy sytuacje że kupiliśmy auto bez OC gdzie właściciel zarzekał się że jest OC. W każdym razie wykupiliśmy je tego samego dnia, co była spisana umowa KS. Kara z UFG najpierw przyszła do nas z racji zmiany właściciela. Finalnie udało się to odkręcić przez odwołanie.
Wydaje mi się bo programistą nie jestem, że oni dostają info dot. braku OC gdy nie ma ciągłości. Czyli
  • Odpowiedz
auto było kupione 15 listopada, kara przyszła na początku stycznia. Ale akurat to jest loteria, z tego co słyszałem to widełki nawet są do 7-8 miesięcy od przedłużenia.
  • Odpowiedz
@Wormditt ja miesiąc jezdzilem bez OC. Kupilem auto, polisa byla, przerejestrowalem pod koniec 2024 i zakodowalem sobie ze mam polise do końca lutego 2025. Zle zakodowalem. Byla wazna do początku stycznia. No to czekam na 9300zl mandatu... Nowe ubezpieczenie mam od tygodnia. Narazie cisza. Moze w koncu ucieszy nnie fakt, ze panstwo z dykty jest z dykty faktycznie...
  • Odpowiedz