Wpis z mikrobloga

Jak bardzo zły jest ten projekt? Chciałem stworzyć coś co pozwalałoby mi tworzyć floty złożone z samych pancerników. Stąd w środkowej części jest obrona punktowa i przeciwlotnicza. Główna artyleria to lasery a dodatkowo w środku są dwa małe działa kinetyczne, żeby trochę poprawić przebijanie osłon.

Nie chcę tworzyć czegoś idealnego a raczej coś co po prostu będzie jako tako działać przeciwko AI.

#stellaris
M.....e - Jak bardzo zły jest ten projekt? Chciałem stworzyć coś co pozwalałoby mi tw...

źródło: stela ship

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mając b--ń na dziobie muszę być ustawione przodem do przeciwnika, więc automatycznie potrzebują okrętów, które zwiążą z przodu przeciwnika.

@Murasame: w praktyce to bez znaczenia

Jeszcze się zastanawiam nad pójściem w to co wszędzie polecają i zapakowanie samych
  • Odpowiedz
eee tam kiedyś tez tak analizowałem, sprawdzałem itd teraz mam to upie i ostatnio gram na automatycznym projektowaniu i zwyczajnie ide na ilość.
  • Odpowiedz
Lepiej by było zamienić jedno działo S na laser i jeden Leser L na działo kinetyczne.
S strzelają w pierwszej kolejności do małych jednostek a L do dużych jednostek. W każdą wielkość celu winno być zarówno coś na pancerz jak i na osłony.

W twoim projekcie małe jednostki, powiedzmy fregaty będą miał niszczone osłony z bousem ale nie ma nic co by strzelało z bonusem w ich pancerze.
  • Odpowiedz